Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Basın mensuplarının asgari ücret görüşmelerinde sürecin ne şekilde işleyeceğine ilişkin bir sorusunu Vedat Bilgin, "Asgari ücret benim veyahut herhangi bir kişinin açıklayacağı bir husus değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu önümüzdeki ay toplayacağım, orada hepsini tek tek konuşacağız." şeklinde yanıtladı.

EKONOMİ 08.11.2022, 20:47 09.11.2022, 12:49
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Sözleşmeli memurların kadroya alınması

Sözleşmeli olarak çalışan memurların ne zaman kadroya geçebileceklerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Bilgin, "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz sürüyor, görüştüğümüz bir iki husus daha var. Bazı kamu kuruluşlarının istekleri var. Onları tek tek ele alıp, onların durumunu detaylı bir şekilde inceliyoruz. Sözleşmeliler çerçevesinde biliyorsunuz 500 bin dolayında kişi yer almaktadır." cevabını verdi.

Asgari ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, asgari ücret görüşmelerinde sürecin ne şekilde işleyeceğine ilişkin bir soruyu ise "Asgari ücret benim veyahut herhangi bir kişinin açıklayacağı bir husus değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu önümüzdeki ay toplayacağım, orada hepsini tek tek konuşacağız." şeklinde yanıtladı. 

Yorumlar (0)