BAĞ-KUR’luları ilgilendiren sürpriz karar: Prim gün sayısı 7 bin 200'e düşecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, BAĞ-KUR’luların prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürüleceğini açıkladı. Peki, söz konusu düzenleme ne sağlayacak? Kimler bu düzenlemeden faydalanabilecek?

EKONOMİ 20.09.2023, 17:51
BAĞ-KUR’luları ilgilendiren sürpriz karar: Prim gün sayısı 7 bin 200'e düşecek

BAĞ-KUR prim gün sayısı için yapılacak olan düzenleme milyonlarca sigortalı vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. BAĞ-KUR kapsamındaki vatandaşların emekli olabilmeleri için gerekli olan prim gün sayısında güncelleme yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklamasına göre vatandaşları emeklilik hakkı kazanması için gerekli olan BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden günden 7 bin 200 güne düşürülecek.

Küçük esnafları da kapsayacak

Söz konusu yeni düzenlemeyi değerlendiren AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Bu kapsamda 9 bin gün prim ödemesinin 7 bin 200'e indirilmesinin öncelik ile hangi grupları kapsaması konusunda bir ifade kullanılmıştı. Burada 1 milyon BAĞ-KUR'lu olarak bizim küçük esnaflar diye nitelendirdiğimiz bakkal, kuaför, manav gibi mesleklerde çalışan BAĞ-KUR'lu vatandaşların kapsanacağı ifade ediliyor" yorumunu yaptı.

"5 yıl erken emeklilik imkanı gelmiş oldu"

Düzenlemenin BAĞ-KUR'lu vatandaşlara emeklilik konusunda oldukça önemli bir avantaj sağlayacağını ifade eden Zengin, "BAĞ-KUR emekliliği konusunda 9 bin gün prim ödeme sayısının ilk etkisi olarak 5 yıl erken emekli olma imkanı gelmiş olacak. 5 yıllık erken emeklilik imkan verilmesi ise özellikle BAĞ-KUR'lu vatandaşların beklentilerini karşılamış olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Düzenlemenin bir an evvel uygulamaya geçmesi için çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)