Asgari ücrette ikinci toplantı bugün: Pazarlık çerçevesi belli olacak

2023 senesinden itibaren verilmeye başlanacak asgari ücreti belirleme işlemleri çerçevesinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci defa görüşme sağlayacak.

EKONOMİ 14.12.2021, 09:05 14.12.2022, 18:15
Asgari ücrette ikinci toplantı bugün: Pazarlık çerçevesi belli olacak

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği asgari ücreti tespit etme sürecindeki işlemler hız kesmeden devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının liderliğinde, 7 Aralık günü ilk toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci görüşmesini ise bugün gerçekleştirecek.

Ekonomik veriler ele alınacak

Pazarlık alanının tespit edilebilmesi noktasında büyük bir önem barındıran bu görüşmede, temel ekonomik veriler ele alınacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı yetkililerinin, ekonomik rapor ve veri komisyonlarının sunulacağı görüşmede, tarafların ilk oranları da telaffuz edeceği düşünülüyor.

Diğer bir taraftan, Komisyonda işçi tarafını temsilen TÜRK-İŞ'in, gelir vergisi işleminin işçiler lehine düzenlenmesi ve sendikal örgütlenmenin önünde bulunan engellerin kaldırılması hususlarını da görüşmede dile getireceği öğrenildi.

Ortak tahmin net 7 bin 845 lira

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl liderliğinde basın mensuplarına kapalı bir şekilde düzenlenen ilk toplantıda, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, işveren ekibine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç başkanlık sağlamıştı.

Görüşmede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerçekleştirdiği asgari ücret anketini iki tarafla paylaşmış, ankette işveren ya da işçi olmayan farklı mesleklerdekilerin 2023 senesi asgari ücreti adına ortak tahminin net 7 bin 845 lira olduğu ifade edilmişti.

Yorumlar (0)