Asgari ücrette ikinci toplantı yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği ikinci toplantıda, Ticaret ile Hazine ve Maliye bakanlıkları ve TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) temsilcileri son ekonomik verilere ilişkin sunum yaptı. Toplantıda rakam konuşulmadığı aktarıldı.

EKONOMİ 14.12.2022, 18:15
Asgari ücrette ikinci toplantı yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 2,5 saat kadar süren, Asgari Ücret Tepsit Komisyonu'nun basın mensuplarına kapalı ikinci toplantısının akabinde, TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Genel Sekreteri Akansel Koç ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, gazetecilere açıklama yaptı. 



Türk-İş: Rakam konuşulmadı

Bahse konu toplantıda, Ticaret ile Hazine ve Maliye bakanlıkları ve TÜİK temsilcilerinin sunum yaptığını kaydeden Kavlak, bu kurumlardan ek bilgiler talep ettiklerini dile getirdi.

"Bugün gerçekleştirilen sunumları, Türk-İş yönetimiyle birlikte yarın sabah değerlendireceğiz ve bir açıklamada bulunacağız." diyen Kavlak, üçüncü toplantının tarihine ilişkin soruya, "Henüz tarih belirlemedik. Talep ettiğimiz sunumların gelmesini bekleyeceğiz. Büyük ihtimalle önümüzdeki haftaya kalır diye düşünüyorum. Eğer daha erken olursa dördüncü toplantıyı da yaparız." yorumunda bulundu.

Kavlak, toplantıda herhangi bir rakam konuşulup konuşulmadığına yönelik soru sorulması üzerine, "Herhangi bir rakam konuşulmadı. Sıradaki toplantı son mu olur bilemiyorum fakat artık yavaş yavaş rakam da konuşulacak." yanıtını verdi. 


(Kavlak)

TİSK: İşveren desteği masada

TİSK Genel Sekreteri Koç ise ilgili kurumların sunumlarına işaret ederek, ilave bilgilerin hazırlanmasının akabinde yeniden bir araya geleceklerini ifade etti.

'Asgari ücret işveren desteği' ile ilgili soru üzerine Koç, "Burada daha evvelki senelerde olduğu gibi asgari ücret işveren desteği de yine bu sene masada. Bu husustaki talebimizi tekrarladık." sözlerini sarf etti. 


(Koç)

Yorumlar (0)