Mersin’de dolandırıcılık operasyonu: 88 gözaltı

Mersin'de, sosyal medya üzerinden "kripto para yatırımı" vaadinde bulunarak nitelikli dolandırıcılık sağladıkları iddiası ile 88 zanlının yakalanmasına dair operasyon gerçekleştirdi.

YAŞAM 14.12.2022, 09:27
Mersin’de dolandırıcılık operasyonu: 88 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, apart oteller ile günlük kiralık evlerin odalarında oluşturdukları paneller üzerinden "fishing" (oltalama) linkleri yaparak nitelikli dolandırıcılık gerçekleştirdikleri iddia edilen şüphelilere dair çalışma başlattı.

Sahte hesaplar üzerinden işlemleri yaptılar

Bu çerçevede, kendilerini "kripto para borsası yatırım uzmanı" şeklinde nitelendiren zanlıların, üzerlerine aldıkları internet siteleri ve sosyal medya hesapları "en düşük para yatırımı 5 bin lira" şeklinde paylaşımda bulundukları, link yolladıkları çok sayıda mağdurun hesaplarına ve banka kartlarına ulaşım sağladıkları tespit.

Zanlıların, GSM hatları ve kimlik bilgileri üzerinde değişiklik sağlayarak IBAN hesabı, banka kartı, geçici kimlik belgeleri ve kimlik kartları oluşturdukları, bu veriler üzerinden "bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık" ve "bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık" suçlarını gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Birçok kentten vatandaşları dolandırdılar

Van, Bursa, Malatya, Konya, Antalya, Bingöl, Bitlis, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana, İstanbul, Mersin ve Mardin'de hayatını sürdüren 39 vatandaşı ortalama 720 bin lira dolandırdıkları ve haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 88 şüphelinin kimliği belirlendi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı alınan şüphelilerin ikametlerine şafak vakti operasyon gerçekleştirildi. Şehir merkezinde gerçekleştirilen baskınlarda şüphelilerden bazıları gözaltına alındı.

Polisin, şüphelileri yakalamaya dair çalışması ve ikametlerindeki aramaları sürdürülüyor.

Yorumlar (0)