İki bakanlık 75 personel alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan personel alım ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığının 50 denetçi yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakanlığının ise 25 stajyer kontrolör alımı yapacağı bildirildi. İşte başvurular için aranan şartlar...

SPOR 14.12.2022, 09:27 14.12.2022, 17:35 Hakan Öksüz
İki bakanlık 75 personel alacak

İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına kamu personeli alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlardan edinilen bilgilere göre İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatlarına 50 personel alınacak. Denetçi yardımcısı kadrosu genişletilecek.

İçişleri Bakanlığı 50 denetçi yardımcısı alacak

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatlarında denetçi yardımcısı olmak isteyen adaylar, başvurularını www.icisleri.gov.tr sayfasından 26-30 Aralık tarihleri arasında yapabilecek. Başvuru işlemleri, sayfada paylaşılacak link yoluyla e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Sınava dair bilgiler ve adaylarda aranan nitelikler, internet sitesinden paylaşılacak.

Denetçi yardımcısı başvuru şartları

Peki başvuru için hangi şartlar aranıyor? Adayların en az 4 yıllık eğitim veren bazı fakültelerden mezun olması gerekecek. Siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler ile işletme fakültelerinin yanı sıra bunlara denkliği verilen öğrenim kurumlarından mezun olanların başvuruları da kabul edilecek. Başvuru yapacak kişilerin 35 yaşını doldurmaması ve KPSSP(23) puan türünden 70 veya üzeri puan alması gibi şartlar da aranıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, stajyer kontrolör alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün ise sözlü sınavla 25 stajyer kontrolör alımı yapacağı kaydedildi. Başvuruların 26 Aralık-16 Ocak tarihlerinde alınacağı belirtildi. 

Adayların, https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr sayfası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekleri aktarıldı. Başvuru yapacak adaylarda aranan nitelikler ile ilgili bilgi almak için https://yigm.ktb.gov.tr sayfasında yer alan "duyurular" bölümünün takip edilmesi gerektiği aktarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde stajyer kontrolör olarak görev yapmak isteyen adaylar, bazı şartları sağlamak zorunda. Adayların; siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler ile işletme fakültelerinin 4 yıllık eğitim veren öğrenim kurumlarından mezun olmaları gerekiyor. 2021 ve 2022 yıllarında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak da başvuru için aranan şartlar arasında bulunuyor.

Yorumlar (0)