Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Vedat Bilgin'den açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin yapmış olduğu açıklamada, "Asgari ücrete ara bir zam geleceğini düşünmüyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir." şeklinde konuştu.

EKONOMİ 27.01.2023, 12:17
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Vedat Bilgin'den açıklama

2022 yılı için asgari ücret net 5 bin 500 TL olarak uygulanıyordu. Yeni yılda ise yüzde 54'lük artışla net 8 bin 500 TL oldu.

Asgari ücret açıklandığında enflasyonun yeniden artması durumunda yeni bir zam olabileceği de ifade edilmişti.

"Asgari ücrete ara zam beklentisi yok"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin A Haber'de katıldığı yayında, asgari ücrete bir ara zammın gelmeyeceğini fakat olağanüstü bir durum söz konusu olursa bunun düşünülebileceğini söylerken şu cümleleri kullandı:

"Ben asgari ücrete bir ara zammın gerekmeyeceğini düşünüyorum. Zaten konuya ilişkin Cumhurbaşkanımız da yeni asgari açıklanırken bunu şartlı söyledi. Eğer olağanüstü bir durum olursa diye. Şu an ise tam tersi yönde enflasyonda düşüş görülüyor ve bu düşme eğilimi de sürecek. Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflerine bakacak olursak eğer, sene sonu itibarıyla 30'un altı ve 20'ler gibi rakamlarla karşılaşacağız. Bunun anlamı şudur. Enflasyonun yüzde 20'lere düştüğü bir ortamda asgari ücrete yapmış olduğumuz yarı yarıya artış asgari ücretlilerinin korunmasına olanak verecektir. Nispi bir onların ekonomik durumlarında denge sağlayacaktır."

"Türkiye büyüme verilerinde OECD'deki 2'nci ülke konumunda"

Bilgin, katıldığı programda Türkiye ekonomisinin geldiği noktaya dair de şunları söyledi:

"Türkiye'nin makro göstergelerine baktığımızda ekonomiye ilişkin kimi gelişmelerin beklentilerin çok üstünde olduğunu söylememiz icap eder. Her şeyden önce ekonominin en temel göstergesi olarak büyümeyi almamız gereklidir. Büyümede Türkiye OECD'de 2'nci ülke konumundadır. Pandemi sürecinden çıkışta da dünyada en hızlı büyüyen 2. ekonomi olduk. Çin'in ardından en hızlı şekilde büyüyen ülke Türkiye'dir.

Yorumlar (0)