Artık bankaya gitmeden hesap açılabilecek!

Covid-19 salgını ve sonrasında yaşanana kısıtlamalar dolayıyla yeni uygulamaya giren düzenlemeyle, hesap açmak için bankaya gitmeye gerek kalmayacak. 

EKONOMİ 01.04.2021, 12:35 01.04.2021, 17:39
Artık bankaya gitmeden hesap açılabilecek!

Koronavirüs salgını sonrası bankacılık işlemlerinde de yeni bir düzenlemeye gidilirken, hesap açmak için bankaya gitme dönemi kapanıyor.

İlgili düzenlemeyle, şubeye gitmeden ve ıslak imzaya gerek duyulmaksızın, ‘uzaktan kimlik tespiti’ ile işlemler yapılabilecek.

Kimlik tespiti yöntemleri

İçinde banka hesap açma işlemlerine yönelik düzenlemenin de olduğu BDDK’nın yeni yönetmeliği bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe girdi. 

Yine ilgili yönetmelikle, kimlik tespitini ardından müşteriye sunulacak bankacılık hizmetlerinin usul ve esasları da yer alıyor.

İşlem elektronik ortamda

1 Mayıs tarihinden itibaren, Türkiye’de bankacılık işlemleri, şubeye gitmeye gerek kalmadan elektronik ortamda yapılabilecek. 

Öte yandan bankalar, işlemin durumuna göre uçtan uca güvenli olan görüntülü görüşme talep edebilecek. Buna göre, sistem yüksek güvenlik önlemleri alınarak tasarlandı. 

Engelli kişiler için özel hizmet

Görüntülü görüşme kapsamında, engelli kişilere yönelik, görüşmeyi gerçekleştirecek banka personelinin ilgili eğitimleri almış olması zorunlu olacak.

Öte yandan bankalar, kimlik tespiti yaptığı şahıslara yönelik profilleri izleyebilecek.

Yorumlar (0)