Araç sahipleri dikkat: Ücretsiz olacak

Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı'nda otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağını duyurdu.

EKONOMİ 03.07.2022, 00:12 04.07.2022, 09:45
Araç sahipleri dikkat: Ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, devletin işlettiği otoyolların ve köprülerin bu bayramda da ücretsiz olacağını ifade etti.

Yap-işlet-devret modelini savundu

Yap-işlet-devret modelini hedef alan eleştirilere 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden yanıt veren Karaismailoğlu, "Henüz 1 kuruş dahi ödemedik. Proje tamamlandı, dört sene gibi bir sürede bitti. 2,5 milyon avroluk (yaklaşık olarak 44 milyon lira) finansal giderin bir dönüşü olacak. Ortalama süreye gelindiğinde artıya geçmeye başlayacak. 2040'a geldiğinizde ise bu projeler sayesinde bakanlığımız kendi gelirini üretebilen bir hale gelecek." değerlendirmesinde bulundu. 

"52 kentte hızlı tren hattı olacak"

Karaismailoğlu, megakent İstanbul'da inşasını üstlendikleri İstanbul Havaalanı-Kağıthane Metro Hattı'nın okullar açılmadan evvel hizmete alınacağını kaydetti

Kayaşehir-Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı da yaz sonuna doğru açmayı amaçladıklarını belirten Karaismailoğlu, "Bu hattı İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) yapamayacağını açıkladığı için biz hızlı bir şekilde projeyi devraldık ve tam iki sene gibi kısa bir zamanda bu hattı bitirip yurttaşın hizmetine sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Demir yolu yatırımlarını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, sekiz kentte mevcut olan hızlı tren hatlarını 52 kente çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Karaismailoğlu, önümüzdeki senenin ilk aylarında Sivas-Ankara YHT Hattı'nı hizmete açacaklarını, sürmekte olan tam 4 bin 500 kilometrelik demir yolu yatırımları olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)