Ankara'da ekmeğe zam gündemde: İşte belirlenen fiyat…

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu'nda 200 gram ekmek için önerilen zam teklifi kabul edildi.

EKONOMİ 25.11.2022, 14:53 27.11.2022, 09:01
Ankara'da ekmeğe zam gündemde: İşte belirlenen fiyat…

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu’nda 200 gram ekmeğe zam önerisi görüşüldü. Fikir alışverişinde bulunan komisyon üyeleri, 200 gram ekmeğin 5 liraya yükseltilmesine oy çokluğuyla karar verdi. Yeni fiyat; Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görüşünün alınmasından sonra resmiyet kazanacak. 

300 gram ekmeğin 7,5 lira olması gündemde

Zam kararı sonrası açıklamalarda bulunan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanvekili Hüseyin Ar, “Toplantıda; ekmek maliyetlerini doğrudan etkileyen un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerdeki artışlar nedeniyle ekmek fiyatının maliyetinin altında kaldığı konuları görüşüldü ve 200 gramlık gramajı değiştirmeden ekmek fiyatında yeni bir düzenlemeye gidilmesi konusunda mutabık kalındı. Pişmişi net 200 gram gelen normal ekmeğin 5 lira, pişmişi net 300 gram gelen normal ekmeğin 7.5 lira, pişmişi net 400 gram gelen normal ekmeğin 10 liradan satılması yönündeki teklifler, komisyon katılımcısı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin onayına sunuldu ve tarife oy çokluğu ile kabul edildi” ifadelerini kullandı. 

Henüz karara bağlanmadı

Ekmek üretiminde maliyetlerin hızla arttığını belirten Hüseyin Ar, “Tarife komisyonunun oy çokluğuyla kabul ettiği Ankara il ve talepte bulunan ilçelerinde uygulanacak ‘Normal Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifeleri’, ilgili kurumlar; Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün görüşünün alınmasından sonra ve ANKESOB Yönetim Kurulu’nda görüşüldükten sonra karara bağlanacak” bilgisini paylaştı.
 

Yorumlar (0)