Bakan Mehmet Muş açıkladı: Esnaf destek paketi ne zaman gönderilecek?

Esnaf ve sanatkarların finansmanı olacak şekilde ayrılan 15 milyar TL'lik tutarın pazartesi günü gönderilmiş olacağı belirtildi.

EKONOMİ 25.11.2022, 15:10 27.11.2022, 09:01
Bakan Mehmet Muş açıkladı: Esnaf destek paketi ne zaman gönderilecek?

Koronavirüs salgını esnasında esnaf ve sanatkar kira, hibe ve gelir kaybı gibi desteklerle ayakta tutulmaya çalışıldı. Zor zamanlarda esnafın işini döndürecek imkanı tanımak için verilen desteklere bir yenisi eklendi.

Antalya'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı'na katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi"ne yönelik bilgi verdi.

100 milyar liralık desteğin 15 milyar lirası hemen gönderilecek

Bakan Muş, bu paket çerçevesinde esnaf ve sanatkara destek vermek için 100 milyar TL gibi tutar için hazırlık yapıldığını ve 15 milyar liralık tutarın hemen, geri kalan kısmının ise 4 ay içinde gönderileceğini aktardı.

"Hazırlıklar tamam"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Halk Bankası da hazırlığını tamamladı, 15 milyar TL hemen gönderilecek. Bu sebeple pazartesi gününden sonra bu kaynak sizlere gönderilmiş olacak." ifadelerini kullandı. 

"Daha çok finansman daha ucuz maliyetle esnafla buluşturuldu"

Esnafın finansmana ihtiyaç duyduğunu söyleyen Muş, AK Parti iktidarı döneminde esnafa desteğin sağlandığını ve daha çok finansmanın daha ucuz maliyetle esnafla buluşturulduğunu aktardı.

Salgın sürecinde de imkanlar ölçüsünde kira, hibe ve gelir kaybı gibi esnafa destekler verildiğini söyleyen Muş, bunların amacının zor zamanlarda esnafın işini döndürecek imkanı sağlamak olduğunu söyledi.

"Kredide faizler yüzde 9,5'tan 7,5'a indirildi" 

Esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak adına kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi'ne dikkat çeken Muş, kredide faiz oranlarının yüzde 9,5'tan 7,5'a düşürüldüğünü söyledi.

"100 milyar liralık limit 4 ayda esnafa ulaştırılacak"

100 milyar lira değerindeki limitin de 4 ay içinde esnafa gönderileceğini söyleyen Muş, şunları söyledi:

"Aralık ayına geldik, ilave finansmana ihtiyaç var. Bunu da konuştuk, Halk Bankası da hazırlığını tamamladı, 15 milyar TL hemen gönderilecek. Dolayısıyla pazartesi gününden sonra bu kaynak sizlere gönderilmiş olacak. Siz de esnafa dağıtmaya başlayacaksınız. Geri kalan kısmını da maksimum 4 ay içerisinde illerimize, kooperatiflerimize ve ilçelerimize göndermiş olacağız. Siz de bu planlamada esnaf kardeşlerimize bunun ödemesini yaparsınız."

Yorumlar (0)