Albayrak: TCMB Fed kadar bağımsızdır!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, maliye politikaları hususunda Türkiye'nin çok güçlü bir karnesi olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye Merkez Bankası, Fed kadar bağımsızdır." dedi.

EKONOMİ 23.01.2020, 14:18 23.01.2020, 14:21
Albayrak: TCMB Fed kadar bağımsızdır!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İsviçre'nin Davos kentindeki 50'nci Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen bir oturuma katıldı.

Özel sektör borcunun bir bölümünün ihracatçıların karşılıklı kredilerinden kaynaklandığını belirten Albayrak, "Borç oranı görece yüksek olan özel sektörü bile benzerlerine göre durumu iyi." dedi. 

"Rekabetçi bir özel sektörümüz var"

Albayrak, Türkiye'nin borç karnesinin çok sağlam olduğunu kaydederek, "Üretim konusunda son derece rekabetçi bir özel sektörümüz var." ifadesini kullandı.

"Enflasyonda tek basamaklara düşmeyi bekliyoruz"

Maliye politikaları hususunda Türkiye'nin çok güçlü bir karnesi olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Önümüzde artık seçimsiz bir dönem olacak. Enflasyonda 2020 içerisinde tek basamaklara düşmeyi bekliyoruz. İki haneli faiz oranlarını da düşürdük. Eğer hedefiniz belliyse, koordineli bir şekilde hareket ederseniz aynı hedefe odaklanmanız gerekiyor." diye konuştu.

Albayrak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ABD Merkez Bankası (Fed) kadar bağımsız olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)