3600 ek gösterge için beklenen tarih açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, kamu çalışanlarının 3600 ek göstergesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Konu hakkındaki ikinci toplantının 16 Mart’ta gerçekleştirileceği belirtildi. 

EKONOMİ 16.02.2022, 12:10 16.02.2022, 12:21
3600 ek gösterge için beklenen tarih açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarının 3600 ek göstergesi hakkında bugün önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin’in açıklamalarından öne çıkan sözler şu yöndeydi: “Küresel anlamda enflasyon sorunu yaşıyoruz. Özellikle enerji fiyatlarındaki ciddi yükseliş pek çok zorluğu da beraberinde getirdi. Dünyada şu anda yeni bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bunun, ülkemize de yansımaları oldu.” 



“Çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz” 

“Hükümet olarak ekonomik krizi aşmak için önemli adımlar atıyoruz. Bu adımlarımızı hızlandırmak, sorunlara hızlı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Son sanayi verileri, ülkemizin büyüdüğünün bir göstergesidir. Ekonomimiz, sağlıklı makro yapıya sahiptir. Biz de bu kapsamda çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek konusunda kararlıyız. Çalışanlarımızın beklentilerini 3600 ek göstergeyi açarak en adil şekilde karşılamaktan yanayız.” 

İkinci toplantı için tarih verildi 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge konusunun konuşulacağı ikinci toplantının tarihini 16 Mart 2022 olarak belirlediklerini duyurdu. 

Yorumlar (0)