Akşener, o toplantıyı işaret etti: 'Çok önemli bir adım'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 muhalefet parti liderinin görüşmesi ile ilgili, "Fikren ve kurumsal anlamda farklılaştıkları yerler olsa da 6 partinin görüşmesi önemlidir. İYİ Parti olarak biz, bu görüşmeyi önemli bir adım olarak görüyoruz" sözlerini kullandı. Ekonomi konusunda eleştirilerde bulunan Akşener, enflasyon ve döviz kuru, KDV oranlarının indirilmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 16.02.2022, 12:03 16.02.2022, 12:49
Akşener, o toplantıyı işaret etti: 'Çok önemli bir adım'

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral AKşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“6 partinin görüşmesi önemli bir adım”

Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili 6 siyasi parti liderinin görüşmesinden söz eden Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantı ülkede gündem oldu. Bu heyecanın nedeni oldukça net ve açıktır. Milletimiz ortak akıl ve fikir için görüşebilen siyasetçiler istiyor. Yaptım oldu tavrından bıkan milletimiz, istişarenin önemini görüyor ve bunu istiyor. Fikren ve kurumsal açıdan farklılaştıkları konular olsa da 6 partinin görüşmesi önemlidir. İYİ Parti olarak biz, bu toplantıyı çok önemli bir adım olarak görüyoruz" sözlerini kullandı.

Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Son zamanlarda hata üstüne hata yapan, adeta beceriksizlikte bir ekol haline gelen bir iktidarın son çırpınışlarını seyrediyoruz. Her sıkıştıklarında hamasete, kutuplaştırmaya ve yalana sığınan AK Parti iktidarının hiçbir bahanesi artık kalmadı. Geçtiğimiz günlerde sayın Erdoğan, her ayın bir öncekinden daha iyi olacağını iddia etti. Demek ki Erdoğan, ufuktaki seçimin neticelerini görmüş. Geç farkındalıktan dolayı kutluyorum kendisini. Bu, sonucu değiştirmeyecek. Ok yaydan çıktı. Yalanların kullanma tarihi geçti, artık yalancılar için yatsı vakti.

2016’da dolar 3,51 seviyelerindeyken Erdoğan, döviz bozdurma çağrısında bulunmuştu. 2018 yılında dolar 4,75 seviyesindeyken 'Ver yetkiyi gör etkiyi' sözleriyle meydan okumuştu. 2021 yılında dolar 18’e geldi enflasyon yüzde 50'ye vardı. Doların 13'e düşmesini de milletimize başarı olarak pazarladı. Dolar bugün 13,62 TL. Erdoğan hâlâ yastık altı diyor. Kur korumalı döviz ile milletimize altın ve dövizi bozdurma çağrısında bulunuyor. Devletin bütün kaynaklarını yok ettiniz, Merkez Bankası rezervlerini tükettiniz ama kadınların altınlarına, insanların birikimine göz koyuyorsunuz. Çağrı yapacaktın madem, damadın ile birlikte neden hazine'yi altın ve dövizle borçlandırdınız? Yandaşlarınıza niye döviz garantisi verdiniz?”

Motokuryelerin problemi: ‘Çalışma saatleri ayarlanmalı’

Motokuryelerin problemlerine ve zam taleplerine temas eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Üniversite mezunları, teknoloji firmalarında çalışacaklarına, işlerini kuracaklarına motokuryelik yapmak durumunda kalıyor. Gençlerimiz kelle koltukta adeta çalışıyorlar. Can güvenliklerinden feragat ederek çalışıyorlar. Salgın ile birlikte e-ticaret firmaları kârlarına kâr kattı fakat bu iyileşme kuryelerin ücretlerine yansımadı. Bu konuda derhal hukuki açıdan bir standart getirilmesi ve kuryelere güvenceli ve sigortalı çalışma ortamı sağlanması lazım. Motokuryelerin güvenliğini riske atan iş yükünü engellemeliyiz. Kuryelerin çalışma saatleri de 10 saati geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır.” açıklamasını yaptı.

Elektrik faturaları: ‘Biz mi zam yaptık?’

Elektriğe gelen zamlara eleştirilerde bulunan Akşener, "1 Ocak’tan sonra zamlı elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldık. Söz konusu faturalar dahi iktidarın gitmesi için yeterli bir nedendir. Böyle bir zulüm olabilir mi? Devlet böyle yönetilir mi? Asgari ücretliler, zamları eridiği için isyanda. Emekliler, restoranlar ve mağazalar isyanda. Fakat milletvekilleri ve Erdoğan da isyanda. İşi gücü adeta bırakmış, muhalefeti yaygaracılıkla suçluyor. Biz mi zamları yaptık? Yalan söyleyeceğinize gezin görün. Bir gün İstanbul’da, Ankara’da esnafı gez bakalım. Milletimizin ne gibi problemleri var göreceksin?" değerlendirmesini yaptı.

KDV indirimi: ‘Olumlu karşılıyoruz’

KDV indirimleriyle ilgili konuşan Meral Akşener, bu indirimi olumlu karşıladıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Söz konusu indirim bir defalık etkidir. Fakat enflasyon bu yolla düşmez. Enflasyonu doğuran sebepleri yok edemezsiniz, fiyatlar gelecek ay artmaya devam edecek. Ekonominin başında 'politika faizini etkisiz duruma getirdik' şeklinde konuşan parlak zekalı Hazine ve Maliye Bakanı mevcutken, enflasyonu aşağı çekmek imkansız. Enflasyonu indirmek için mücadele timleri kurmaya çalışan Ticaret Bakanı bu işin başındayken enflasyonun inmesi imkansız. Piyasaları fantastik ifadeleriyle allak bullak eden, adeta anı yaşamaya meraklı olan bir Cumhurbaşkanı varken enflasyonla mücadele olmaz. KDV oranını düşürdüğünüzde üreticilerde KDV alacağı ortaya çıkacak. Şirketlere zamanında KDV iadeleri yapılmıyor, ciddi mağduriyetler yaşanıyor. KDV alacağı ortaya çıkması finansman maliyetinde de artışa yol açıyor. KDV iadeleri biriken şirketler, bunları maliyetlere yansıtacak. Ürün fiyatları tekrar artacak. Tutarsız yönetimle ve KDV indirimi sebebiyle ortaya çıkacak vergi kaybını engellemek adına yarın farklı ürünlere zam yapılabilir. 1; piyasanın önemli bölümünü elinde tutan vergi indirimini inceleyin. 2; KDV iadeleri bulunan şirketlerinin alacaklarını ödeyin. 3; KDV indiriminden ortaya çıkacak gelir kaybını engellemek adına zam yapmayın ve israfı bırakın”

Yorumlar (0)