35 yıl sonra tezgahları süsledi: Kilosu 30 TL

Uzun senelerdir denizlerde bol miktarda bulunamayan uskumru balığı yavrusu, Kocaeli'nde tekrar balık tezgahlarını süsledi. Uskumru yavrusunu yurttaşlara tanıtmaya çalışan balıkçı esnafı Kemal Bineklioğlu, "Bu gördüğünüz balık 35 senedir yoktu, şimdilerde bolca yakalanıyor." dedi.

EKONOMİ 22.02.2022, 18:20
35 yıl sonra tezgahları süsledi: Kilosu 30 TL

Marmara Denizi'nde uzun senelerdir kalabalık sürüler halinde rastlanmayan uskumru yavrusu, kentte tekrar tezgahları şenlendirmeye başladı. Kilogramı 30 TL'ye alıcı bulan balığa yurttaşlar tarafından da yoğun ilgi gösteriliyor. 

"Siyah etli bir balık türü"

Bahse konu türün 35 senedir bol miktarda yakalanamadığını dile getiren Bineklioğlu, "Bir zamanlar Marmara Denizi'nin en gözde balıklarından biriydi. Boğazlarda ve Tekirdağ açıklarında yakalanıyordu ve maddi getirisi de iyiydi. Nedense bir anda kayboldu. Bunun sebebinin bilinçsiz avcılık olduğunu düşünüyoruz. Son haftalarda geri döndü. Yurttaşlar tanımıyor, onlara uzun uzun anlatıyoruz. Yaklaşık olarak 15 gündür bu balığı satmaktayım. Lezzetini gören herkes tekrar alıyor. Bu balığın eti siyahtır. Özellikle çocukların gelişimi için çok yararlıdır." sözlerini sarf etti. 

"Balık fiyatları ucuzlayacak"

Balık fiyatları hakkında da konuşan Bineklioğlu, "Balık fiyatları önceki haftalara nazaran az da olsa ucuz, havalar ısındıkça daha da düşecektir. Mezgit 30 TL, istavrit 35 TL, tekir 40 TL, hamsi 45 TL. Geçtiğimiz haftaya kıyasla yüzde 10'luk bir ucuzlama olduğunu söyleyebilirim. İlerleyen günlerde daha da ucuzlayacak." diye konuştu. 

Yorumlar (0)