Erdoğan yurda dönme kararı aldı

Erdoğan, yarın online gerçekleştirilecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacağı için Gine Bissau ziyaretini iptal ederek Türkiye'ye dönme kararı aldı.

GÜNDEM 22.02.2022, 18:46
Erdoğan yurda dönme kararı aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turu çerçevesinde Gine Bissau programını iptal etti ve Türkiye'ye dönme yönünde karar aldı. Cumhurbaşkanı, yarın çevrim içi (online) gerçekleştirilecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne iştirak edecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Erdoğan, 20 Şubat'ta başlayan Afrika turu çerçevesinde Senegal ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ni ziyarette bulunmuş, yarın ise Gine Bissau'ya resmi bir ziyarette bulunacaktı. 

Erdoğan, Gine Bissau programını iptal etti ve Türkiye'ye dönme yönünde karar aldı. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın programını iptal etme sebebine dair, şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız yarın (23 Şubat) çevrim içi olarak yapılacak olan NATO Liderler Zirvesi'ne iştirak edecektir. Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımızın Afrika'ya yaptığı ziyaretin son durağı olan Gine Bissau ziyareti ilerleyen dönemde yapılmak üzere ertelenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve heyeti, Senegal ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından ülkemize dönecektir."

Yorumlar (0)