2020'nin başında sıfır araç stoku bitti

Bankacılık sektörünün faiz indirmesi ve bazı araç markaların "fiyat sabitleme" politikasına gitmesi, 2020 yılının başında sıfır kilometre araç stokunu bitirdi.

EKONOMİ 10.01.2020, 14:27 10.01.2020, 14:47
2020'nin başında sıfır araç stoku bitti

Sıfır kilometre araçların stoklarının tükenmesinin ikinci el otomobil piyasasını daha da canlandıracağı söyleniyor. Sıfır kilometre araç beklentileri karşılayamayınca galeriler araçsız kaldı.

2020 yılının başında otomotiv şirketleri, beklentilerinin üzerinde satış yapmaları sebebiyle stoksuz kaldılar. 2019 yılının son aylarında verilen ön siparişlerin çok yüksek olması nedeniyle bugünlerde bazı otomobil bayilerinde araç bulunamıyor.

2019’u 479.000 araç satışı ile kapatan otomotiv sektörünün bu günlerde tüm stokları eridi. Diğer taraftan bazı markalar, "fiyat sabitleme" yöntemi ile Ocak, Şubat, Mart ayları için kapora alarak aylar öncesinden araç satışı gerçekleştirdi. 

Düzenlenen kampanyalarının yoğun ilgi görmesi ve ithal araç tedarikinin uzun sürmesi sebebiyle otomobil bayilerinde araç kalmadı.

Yeni model araçlar en erken Şubatta 

Yeni model araç almak isteyenlerin araçlarını en erken Şubat ayı sonu alabilecekleri söylenirken, bazı araç modellerinin ise tüketicilere en erken Nisan ayı başında teslim edilebileceği ifade ediliyor.

İkinci el araç piyasasında artan beklenti

2019 yılında sıfır kilometre araç fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ikinci el araç piyasasında yaklaşık 7 milyon araç alışverişi yapılarak rekor kırıldı.

İkinci el araç fiyatları yükselebilir

Uzmanlar, sıfır kilometre araçlardaki talebin ikinci el araçlara kayarak, ikinci el araç piyasasını yükselteceğini ifade ediyorlar.

Diğer taraftan uzmanlar ikinci el araç piyasasında talebin artmasının sektörde fiyat yükselişine neden olacağını belirtiyor. 

Yorumlar (0)