18 yaş altının Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilgisi arttı 

SEDDK Başkanı Türker Gürsoy, 18 yaş altı Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) henüz 2 ay önce yürürlüğe girmesine karşın ilginin oldukça yüksek olduğunu belirtti. 

EKONOMİ 16.08.2021, 13:28 17.08.2021, 10:13
18 yaş altının Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilgisi arttı 

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, 18 yaş altı BES’e olan ilginin yoğunluğu hakkında konuştu. Yasanın henüz 2 ay önce yürürlüğe girmesine karşın ailelerin ve çocukların bu konuda oldukça ilgili olduğunu aktaran Gürsoy, “Çocuklarımız için başlatılan bu uygulamada devlet katkısı ve buna ilişkin hak kazanma koşulları, diğer katılımcılar ile aynı şekilde uygulanıyor.” şeklinde konuştu. 



Devlet katkısı oldukça cazip 

Gürsoy: “Devlet katkısı ve cazip yatırım getirileri gibi BES imkanları ile erken yaşta tasarruf yapma alışkanlığı edinecek çocuklarımı, elde edecekleri birikimler ile kendilerine finansal güvence oluşturuyor. Bu sayede üniversite, iş kurma ve evlenme gibi hayatın kilometre taşlarında kendilerine destek olacak sermayeyi bulmuş oluyorlar. Bu uygulama yeni başlamış olmasına karşın vatandaşların büyük bir kısmı tarafından tercih ediliyor. Yalnızca 2 ayda 30 binden fazla katılımcının sisteme girdiğini söylemek mümkün. Sistemin şu anki fon büyüklüğü ise 22 milyon TL civarında.” 



200 bin kullanıcı bekleniyor 

2021 yılı sonunda sektördeki katılımcı sayısının 200 bini bulmasını beklediklerini söyleyen Gürsoy, fon büyüklüğünün ise 200 milyon TL seviyesine çıkacağını öngörüyor. Ayrıca emeklilik şirketleri de 18 yaş altı katılımcılar adına geniş bir yelpaze oluşturarak ek faydalar sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. 

Yorumlar (0)