18 yaşından küçüklerin BES’e dahil edilmesi teklifi kabul edildi

18 yaşından küçük olan kişilerin Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil edilmesine ilişkin hükümlerin bulunduğu teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi.

EKONOMİ 21.05.2021, 00:25 22.05.2021, 13:55
18 yaşından küçüklerin BES’e dahil edilmesi teklifi kabul edildi

Sigortacılık ve Diğer Alanlara dair Kanunlarda ve bir KHK Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek kabul edildi.

Teklifle beraber Finansal İstikrar Komitesi ismi Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nin ismiyle değiştirildi. Teklifle, küçük ve mikro ölçekli işletmeler, istihdamı desteklemek ve likidite sıkıntısını karşılamak maksadıyla ilave olarak istihdam etmiş oldukları sigortalı kişiler için ödemeleri gerekli olan sigorta primlerini 30 Haziran 2022 tarihine dek kullanmış oldukları kar payı veya kredi faiz bakiyesinden düşürebilecek.

Destek kapsamındaki sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak

Sağlanmış olan kar payı veya kredi faiz bakiseyisnden düşürebilecek. Sağlanmış olan kar payı veya kredi faiz desteği destek kapsamındaki sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu maddeyle iş yerlerinin ilave olarak alınan en çok beş sigortalı için bu destekten faydalanabilme imkanı olacak. 18 yaşını bitirmemiş çocuklar için ebeveynler çocuklarının yerine Bireysel Emeklilik Sistemi’nde bir birikim gerçekleştirebilecek.

Son ibraz tarihi 31 Mayıs 2021…

İbraz zamanın son tarihi 30 Nisan 2021 ve 31 Mayıs 2021 (bu tarihler de dahil olmak üzere) tarihleri arasına isabet eden veya ibraz süresi bu tarihlerin arasında başlayan çeklerin ibraz zamanı 31 Mayıs 2021 tarihine dek duracak. Siyasi partilerin aynı hesap döneminde edinmiş olduğu taşınmazların değerinin bin 500 TL’yi geçmesi durumunda Anayasa Mahkemesi’nde bildirimde bulunacak.

Yorumlar (0)