YÖK’ten öğrencilere ek sınav hakkı

YÖK, üniversite öğrencileri için azami sürelerde alınmamış veya devamsızlık sebebiyle başarısız olunan derslere ek sınav hakkı tanıdığını açıkladı.

EĞİTİM 02.10.2021, 08:50
YÖK’ten öğrencilere ek sınav hakkı

Yükseköğretim Kurumu, ek sınavlara ilişkin yeni bir karar açıkladı.

Üniversitelilere ek sınav hakkı

Üniversite öğrencileri için azami sürelerde  alınmamış ya da devamsızlık nedeniyle başarısız olunan dersler için YÖK, ek sınav hakkı getirdi.

YÖK'ten yapılan duyuruda, tanınan haktan aynı nedenle ilişiği kesilmiş öğrencilerin de faydalanabileceği aktarıldı.

"Hiç alınmayan derslerle devam şartının sağlanmadığı derslerin başarısız olarak kabul edilip edilmeyeceği" konusunun tartışmalara sebep olduğu belirtilen bildiride, Kovid-19 salgın koşulları da dikkate alınarak yeniden değerlendirildiği ve azami süresini dolduran hazırlık, son sınıf, ara sınıf öğrencileri ile mezuniyet için gereken not ortalamalarını alınması gereken AKTS/krediyi sağlayamayan öğrencilerin ek sınav hakkından faydalanabilmelerine karar verildi.

Açıklamada, bu durumda bulunan öğrencilerden, 2017-2018 eğitim öğretim yılından beri ilişiği kesilenlerin de başvurmaları durumunda, bu maddenin aynı imkanlarından faydalanabileceği, fakat ek sınav haklarının kullanılmasında uygulamalı derslerin kazanımlarının telafisinin temel alınacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)