YÖK'ten yaz okulu açıklaması

YÖK (Yükseköğretim Kurumu) tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, üniversitelerde yaz okullarındaki öğretim bu sene uzaktan, önümüzdeki seneden itibaren ise yüz yüze yapılacak.

EĞİTİM 13.07.2021, 18:00 14.07.2021, 08:43
YÖK'ten yaz okulu açıklaması

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, 7 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında üniversitelerdeki yaz okulu eğitimi hususunu ele aldı ve yaz okullarında uzaktan öğretim yollarının uygulanmaması yönünde karar verdi.

Fakat üniversitelerin yaz öğretimi akademik takvimini açıklaması ve bazı üniversitelerin de yaz öğretimi eğitimlerini halihazırda başlatması üzerine bugün bir araya gelen Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nda alınan yeni karar, üniversitelere yazı ile iletildi.

"Bu yıla mahsus olmak üzere..."

YÖK'ün 'Yaz Öğretimi Eğitimleri' başlıklı yazısına göre, üniversitelerdeki yaz okullarında uzaktan öğretim gerçekleştirilemeyeceğine yönelik daha önceden alınan karar, 'bu yıla mahsus olmak üzere' uygulanmayacak.

Karar, 2021-22 akademik yılından itibaren geçerli olmaya başlayacak. Bu çerçevede, üniversitelerde bu yaz döneminde yaz okullarında uzaktan öğretim yapılabilecek.

Yorumlar (0)