YKS için yarına dikkat!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci yarın (pazartesi) 23.59'da bitiyor.

EĞİTİM 28.07.2019, 10:20
YKS için yarına dikkat!

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) tercihleriyle ilgili süreç yarın (pazartesi) 23.59'da bitecek.

YKS tercihi yapacak adayların 23 Temmuz'da başlayan ve yarın (pazartesi) 23.59'da tamamlanacak 2019-YKS tercihlerini, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak gerçekleştirmesi gerekiyor.

YKS'de tercihte bulunacak üniversite adaylarının 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu kılavuzda yer alan bilgilere göre yapmaları tavsiye ediliyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yerleştirme sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden duyuracak. Yerleştirmelere ilişkin ÖSYM tarafından sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren yazı verilebilecek.

Yorumlar (0)