YDS için geç başvuru dönemi başladı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre 2023-YDS/1 başvurularını kaçıranlar için "geç başvuru dönemi" başladı. Son başvuru tarihi açıklandı. Sınav merkezi olarak Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'ı tercih edenlerin de bu süre içinde tercihlerini güncellemeleri gerektiği kaydedildi.

EĞİTİM 08.03.2023, 15:00 08.03.2023, 15:16 Hakan Öksüz
YDS için geç başvuru dönemi başladı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (YDS/1) girecek adaylar için ÖSYM'den "geç başvuru günü" hatırlatması geldi. YDS'nin 9 Nisan'da gerçekleştirileceği, geç başvuruların ise 13 Mart mesai saati bitimine kadar yapılabileceği kaydedildi. İşlemler, "ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması" ve ais.osym.gov.tr üzerinden yapılabilecek.

Bu 4 ilde YDS yapılmayacak

Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, 13 Mart Pazartesi günü saat 23.59'a kadar yukarıda verilen adresler üzerinden işlemlerini tamamlayabilecek. 2023-YDS/1 sınavı, depremde yıkıma uğrayan Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da gerçekleştirilmeyecek. Daha önce bu illerde sınava girmek için tercih yapan adayların, güncelleme işlemi yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Sınav merkezi güncellemesi yapmayanlar nerede sınava girecek?

Söz konusu 4 il için tercihte bulunan ve sınav merkezi güncelleme işlemini yapmayan adaylar için izlenecek yol da açıklandı. Buna göre sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ'da, Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep'te, Hatay olan adaylar Adana'da ve Adıyaman olanlar Şanlıurfa'da sınava girecek.

Yorumlar (0)