“Martı Motosiklet” ve “Martı TAG” için erişim engeli kararı

İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası tarafından açılan dava çerçevesinde “Martı Motosiklet” ve “Martı TAG” internet sitesi ile uygulamasına erişim engeli konulması yönünde karar aldı.

GÜNDEM 08.03.2023, 15:19
“Martı Motosiklet” ve “Martı TAG” için erişim engeli kararı

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası tarafından açılan dava kapsamında, "Martı Motosiklet" ile "Martı TAG" için erişim engeli kararı alındı.

İtiraz için süre verildi

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın avukatlarınca İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne verilen dava müracaatında, davalı Martı İleri Teknoloji Anonim Şirketi'nin "Martı Motosiklet" ve "Martı TAG" uygulaması üzerinden yasa dışı şekillerde taşımacılık sağlandığı iddia edilerek, taksi esnafı açısından haksız rekabet sağlayan bu fiillerin belirlenmesi ve engellenmesi istendi.

Bu noktada mahkeme, "Martı TAG" ve Martı Motosiklet” için kullanılmakta olan mobil uygulama ve internet sitelerine erişimin engellemesine dair karar aldı. Söz konusu kararın öğrenildiği günden başlayarak yasal itiraz sürecinin bir hafta kadar devam edeceği tutanağa geçirdi.

“Ruhsat ve izinleri yok”

"Tek Araçla Gidelim" sistemi üzerinde taksicilik yapmayan, toplu taşıma aracı kullanım belgesi olmayan kişilerin söz konusu araçları ticari düşünceyle kullanıma soktuklarının ifade edildiği dilekçede, hizmet sağlayan elektrikli motosikletlerin de ruhsat ve izinlerinin bulunmadığı aktarıldı.

Söz konusu dilekçe, davalı şirketin yetkilisi olan firmanın uygulamayı ifade ederken "hatır taşıması" olduğu açıklamasıyla gerçekleştirilen işin uyumsuzluk doğurduğu belirtilerek, "Martı TAG" isimli uygulamadan yetkililerin veya firmanın yolcudan ücret vermemesini sağlayan işin fiilen "korsan taksi taşımacılığı" olduğu ifadesinin değiştirmediği aktarıldı.

Yorumlar (0)