Üniversiteler ne zaman açılıyor? Açıklama geldi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin 1 Ekim gününden sonra açılacağını duyurdu.

EĞİTİM 13.08.2020, 17:40
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Açıklama geldi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde üniversiteler, "uzaktan eğitim" uygulamasına geçmişti.

Üniversitelerin 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine ne zaman başlayacakları ise merak ediliyordu.

Konuya ilişkin açıklama Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç'tan geldi.

Prof. Dr. Saraç, üniversitelerden eğitim-öğretim takvimlerini 1 Ekim gününden sonra başlayacak şekilde hazırlamalarının talep edildiğini kaydetti.

Kampüslerde aynı anda bulunan öğrencilerin sayılarının azaltılması ve hareketliliğin yavaşlatılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Saraç, bu kapsamda üniversitelere karar verme aşamalarında geniş olanaklar sunulduğunu belirtti.

Prof. Dr. Saraç, üniversitelerde farklı fakülte ve bölümlerin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında farklı uygulamaları hayata geçirilebilmelerine imkân tanındığını aktararak, üniversitelerin ilgili kurullarının, pandeminin durumuna göre bu uygulamalar hususunda gerekli kararları alabileceğini ifade etti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) gerçekleştirdiği yapısal değişiklikler ile karma eğitimin hayata geçirilmesi için üniversitelere fırsat verildiğini aktaran Prof. Dr. Saraç, öğrencilerin, akademisyenlerin ve diğer personelin sağlık durumlarını riske atmayacak biçimde planlamaların hazırlanabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Saraç, söz konusu sürecin Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların talimatları doğrultusunda yürütüleceğine dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak pandemi sürecini "kuvvetli koordinasyon" ve "çabuk ve kolay yönetim" anlayışıyla idare ettiklerini aktaran Prof. Dr. Saraç, öğrencilerin, akademisyenlerin ve diğer personelin sağlık durumlarının, karar alma aşamasında en çok özen gösterilen konu olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)