Ülke genelinde risk haritasına göre yüz yüze eğitim başladı

Düşük ve orta riskli şehirlerde okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokul ve liselerde 1 yıllık bir ara sonrası yeniden ders zili çaldı.

EĞİTİM 02.03.2021, 11:52 02.03.2021, 11:59
Ülke genelinde risk haritasına göre yüz yüze eğitim başladı

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüse ilişkin alınan önlemler dahilinde geçtiğimiz sene yüz yüze eğitime ara verilmişti. Normalleşmeyle beraber yeniden yüz yüze eğitim başladı.

12 aylık ara sonrası okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8 ve 12. sınıflar eğitim ve öğretime bugün başladı.

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklamanın yapıldığı kararda yüz yüze eğitime ilişkin müjde verilirken detaylar ise Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklandı.

Okullarda dersler başladı

Farklı risk gruplarında bulunan şehirlerin her biri için pandemi kuralları dikkate alınarak ders zilleri yeniden çaldı. Yüz yüze eğitim almak için okullara giden öğrencilerin yüzündeki tebessüm ise kameralara yansıdı.

Ankara’da normalleşme süreciyle yüz yüze eğitim okullarda başladı. Nasreddin Hoca Ortaokulu ve Şehit Süleyman Can İlkokulu da yüz yüze eğitimin başladığı okullar arasındaydı.

Yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Alınan kararlara göre bugün itibarıyla ilkokullar için 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün ise uzaktan eğitim şeklinde okullar devam edecek.

Ortaokullar için ise 5. 6. ve 7. sınıflar için sarı renkli düşük ve mavi renkli orta riskli şehirler için seyreltilmiş olarak 2 gün okulda 3 gün ise uzaktan eğitim şeklinde eğitim gerçekleştirilecek.

Haritaya göre turuncu ve kırmızı şehirlerde ise tam zamanlı olarak uzaktan eğitim sürecek. 8. sınıflar 81 şehirde haftalık 12-22 saat arası uzaktan eğitim alacak. Lise öğrencileri için ise yüz yüze şekilde eğitim başladı.

Yüz yüze eğitim ise sarı ve mavi renkli şehirlerde geçerli olacak. Bu şehirlerde hazırlık 9-10 ve 11. sınıflar, haftalık 2 gün okulda yeniden seyreltilmiş sınıflarda eğitimlerini sürdürecek.

Riskli şehirlerde uzaktan eğitim sürecek

Yüksek riskli ve riskli şehirlerde ise tam zamanlı olarak uzaktan eğitim devam edecek.

12. sınıflar haftalık 16-24 saat olacak şekilde seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitimlerini sürdürecek.

Lise sınavları yüz yüze gerçekleştirilecek

Liselerde sınavlar 8 Mart Pazartesi günü itibarıyla bütün şehirlerde salgın tedbirleri dahilinde gerçekleştirilecek.

Özel gereksinim duyan öğrenciler için ise hizmet veren özel eğitim sınıf ve okullarında ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitimler başlayacak.

Seyrek nüfuslu ve köy yerlerindeki eğitim kurumlarında alınan kararlar uygulanmaya devam edecek.

Yorumlar (0)