Türkiye Bursları başvuruları ne zaman sona erecek?

Her sene yabancı öğrencilere Türkiye'de burslu yüksek öğrenim imkanı verilen "Türkiye Bursları" programının bu yılki başvuruları 20 Şubat'ta tamamlanacak.

EĞİTİM 13.02.2020, 14:02
Türkiye Bursları başvuruları ne zaman sona erecek?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre Türkiye, bu yıl da "Türkiye Bursları" programıyla on binlerce öğrenciye kapılarını açacak.

Her yıl hemen hemen dünyanın her ülkesinden en az 100 bin öğrencinin Türkiye'de burslu eğitim şansını yakalamak için yarıştığı Türkiye Bursları programının başvuruları 20 Şubat'ta tamamlanacak. Programa başvurular, "www.turkiyescholarships.gov.tr" adresi üzerinden yapılabilecek.

Türkiye'ye gelme süreci nasıl oluyor?

Türkiye Burslarına her yıl belirlenen dönemde online başvurular yapılıyor. Öğrenciler sisteme istenilen bilgileri girdikten sonra teknik değerlendirmeye tabi tutuluyor.

Bu değerlendirme sonrası Türkiye'nin ve uluslararası öğrencinin başvurduğu ülke öncelikleri çerçevesinde öğrencinin akademik niteliği ve sosyal yeteneklerinin incelendiği uzman değerlendirmesi yapılıyor. Daha sonra ise öğrenciler yüz yüze yapılacak mülakatlara davet ediliyor.

YTB uzmanları ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilen mülakatlar, dünyada yaklaşık 100 farklı noktada yapılıyor. 

Bir yıl boyunca Türkçe eğitimi veriliyor

Yurtlarına yerleştirilen öğrencilere ilk 1 yıl boyunca ücretsiz Türkçe eğitimi sunuluyor. 

Lisans, yüksek lisans, doktora ve araştırma düzeyinde burslandırmaların yapıldığı "Türkiye Bursları" kapsamında okul harçları, sağlık sigortası primleri ve barınma ücretleri karşılanıyor.

Öğrencilerin Türkiye'ye ilk geliş ve mezun olduktan sonra ülkelerine dönüş biletleri de YTB tarafından alınıyor. Öğrencilerin Türkiye'de kaldıkları süre boyunca sağlık sigortası primleri de ödeniyor.

Yorumlar (0)