Apple'ın açığını buldu, parayı Elazığ'a gönderdi!

Apple'ın güvenlik açığını buldu; Apple'dan kazandığı ödülü depremzedelere bağışladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.02.2020, 14:24
Apple'ın açığını buldu, parayı Elazığ'a gönderdi!

Mersin ilinin Erdemli ilçesinde Apple'ın bazı uygulamalarındaki güvenlik açığını tespit eden Çayan Temel isimli genç, firmadan kendisine gönderilen 2 bin lira para ödülünü Elazığ'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'na bağışladı.

Amerikan devi cimri şirket Apple'nın ücretli uygulamalarını para vermeden indirmenin yöntemini bulan Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Çayan Temel, kendisine gönderilen parayı Türk Kızılayı'nın hesabına yatırdı.

Çayan Temel, Apple'ın bazı uygulamalarındaki güvenlik açığını ilk kez 2015'te tespit ettiğini, daha sonra başka açıklar da bularak firmayla temas kurduğunu gazetecilere anlattı.

Son olarak bulduğu güvenlik açığı sebebiyle Apple'dan 2 bin lira ödül kazandığını da söyleyen Çayan Temel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu açık sayesinde Apple'dan ücretli bütün ürünleri tamamen bedavaya indirebiliyoruz. Ben bu açığı söyledim ve bir hafta boyunca yazışmalar yaptık. Bulduğum açığı incelediler ve bana teşekkür yazısı gönderdiler. Yazıda 'Bildirdiğiniz hata için tüm ekibimiz olarak sizlere sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni güncelleme ile bulduğunuz sistem hatasına çözüm getirmiş bulunmaktayız. Göndermiş olduğunuz, kayıtlı banka ve IBAN bilgilerinize 2 bin lira ödülünüzü gönderdik. İyi günlerde harcamanız dileğiyle.' yazılı mail gönderdiler."

Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Çayan Temel, hesabına gönderilen parayı Elazığ'daki depremzedelere ulaşması için Türk Kızılayı'na bağışladığını kaydetti.

Yorumlar (0)