Sivas'ta dondurucu soğukta her gün eğitim için bu çileyi çekiyorlar

Sivas Yıldızeli Kiremitli köyünde bulunan 20 öğrenci köylerinde internet altyapısı olmaması nedeniyle hava sıcaklığının eksilere düştüğü bugünlerde her gün uzaktan eğitim için köylerinde bulunan yüksek bir tepeye yolculuk yapıyor. Öğrenciler sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım talep ediyor.

EĞİTİM 02.12.2020, 17:01 02.12.2020, 17:08
Sivas'ta dondurucu soğukta her gün eğitim için bu çileyi çekiyorlar

Sivas Yıldızeli Kiremitli köyünde öğrenciler uzaktan eğitim alabilmek amacıyla dondurucu soğuğa karşın her gün öğrenciler köylerinde hakim bir tepeye çıkmak durumunda.

Yıldızeli Kiremitli köyünde baz istasyonu olmadığı için internet iletişimi ve cep telefonlarıyla iletişim sağlanamıyor. Altyapı yetmediğinden dolayı kablo ile de telefon hatlarıyla internet erişimi gelmiyor.

Köydeki yaklaşık 20 öğrenci pandemiden dolayı ara verilen eğitimlerine devam edebilmek için her gün çileli bir yolculuğa çıkıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü köyde öğrenciler online eğitim alabilmek amacıyla hakim bir tepeye çıkıp internetle bağlantı kurmaya çalışıyor.

Herhangi bir firma sorunla ilgilenmedi

Bu sene lise sınavlarına hazırlanan Sema Nur Sarıtaş internet altyapısı olmadığından görüşmüş olduğu bütün firmalardan olumsuz yanıt aldıklarını kaydederek, "Köyümüzde telefonlar çekmediğinden online olarak derslere katılamıyoruz. Köyümüzde bulunan öğrencilerle beraber bu tepeye her gün gidip geliyoruz. Kaç sefer altyapı firmalarına başvurduk fakat taleplerimiz reddedildi. Kiremitli köyünde yaşayan bizlerin diğer öğrencilerden ne eksiğimiz var. Birçok köy var yaşayan bile yok ama telefonlar çekiyor. Dersleri takip edebilmek amacıyla şehre inip kiralık ev tutanlar bile var." dedi.

"Sayın Valimiz Salih Ayhan'dan yardım istiyoruz"

Sarıtaş, Sivas Valisi Salih Ayhan'a seslenerek bu sorunun çözümü için yardım beklediklerini söyledi. Sarıtaş, "Sayın Valimiz Salih Ayhan'ı çok seviyorum. Yapmış olduğu çalışmalardan haberdarım. Sesimizi duyacağına inanıyorum. Talebimizi de geri çevirmeyecektir. Lütfen sesimizi duysunlar. Köyümüze bir internet altyapısı getirin." dedi.

Köy muhtarı Mehmet Çınar ise internet hizmet sağlayıcılarına seslenerek, "Köyümüzde 20 öğrencimiz bulunuyor. Cep telefonu veya internet çekmediğinden hepsi mağdur vaziyette. Yetkililerden yardım talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)