Resmi Gazete'de yayımlandı: Milli Eğitim Bakanı değişti

Ziya Selçuk’un yerine Milli Eğitim Bakanlığı’na Mahmut Özer atandı.

EĞİTİM 06.08.2021, 01:40 07.08.2021, 11:08
Resmi Gazete'de yayımlandı: Milli Eğitim Bakanı değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmış olan karara göre, Milli Eğitim Bakanlığına Bakan Yardımcısı Mahmut Özer getirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kimdir?

Prof. Dr. Mahmut Özer Tokat’ta 1970 senesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini bu şehirde bitirdi. İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nü 1992 senesinde bitiren Özer, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda yaptı. 1992-1994 senelerinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda elektronik mühendisi olarak, 1994-2002 seneleri arasında ise Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etti.

ÖSYM Başkanlığı’nda görev yaptı

Özer, 2002 senesi Temmuz ayında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde yardımcı doçent olarak görevine başladı ve aynı üniversitede 2005-2010 yılları arasında akademisyen olarak devam etti. Özer, Temmuz 2010 yılında profesörlüğe atandı ve 28 Kasım 2010’da Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirildi. Türk Standartları Enstitüsü ve İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanı olan Prof. Dr. Mahmut Özer, evli ve üç çocuk babası.

Özer görevli olduğu son kurum ÖSYM Başkanlığı’nda görevini icra etmiş ve Resmi Gazete’de yayımlanmış olan atama kararı sonrası Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olmuştu.

Yardımcılarının da ataması yapıldı

Milli Eğitim Bakan yardımcılığına ise Dr. Sadri Şensoy, Prof. Dr. Petek Avşar ve Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili atandı.

Yorumlar (0)