Özel okullara "yüz yüze eğitim" yasağı!

Pandemi sebebiyle resmî okulların açılmaması ancak özel okulların yüz yüze eğitime başlaması sebebiyle eğitimde fırsat eşitliğinin bozulması üzerine MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) özel eğitim kurumlarındaki yüz yüze eğitim faaliyetlerini yasakladı.

EĞİTİM 25.09.2020, 12:55
Özel okullara "yüz yüze eğitim" yasağı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) en çok eğitim sektörünü sarstı.

EBA'da yaşanan sıkıntılar, bazı öğrencilerin uzaktan eğitim alabilecek bilgisayarlara sahip olmamaları ve resmî okulların açılmayıp özel okulların yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle fırsat eşitsizliği doğdu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında devlet okullarının açılmaması fakat özel okulların yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle bazı öğrenciler mağduriyet yaşamaya başladı. 

Gelen tepkiler üzerine harekete geçen MEB (Millî Eğitim Bakanlığı), özel okullarda yüz yüze eğitim yapılmasına yasak getirdi. 

Bakanlık tarafından valiliklere yollanan yazıda, okulların açılmasından sonra resmî okullarda hayata geçirilen yüz yüze eğitim sisteminin aynısının özel ilkokullarda da uygulanacağı bildirildi.

Söz konusu yazıda, resmî okullarda hayata geçirilen sistemin haricinde, özel okullarda asla yüz yüze eğitim ya da etkinlik düzenlenmeyeceği kaydedildi. 

Özel eğitim kurslarının yalnızca bildirilen bilim grubunda yüz yüze eğitimi sürdürebileceği aktarılan yazıda, kişisel gelişim kurslarının yanı sıra diğer kurslarda da yalnızca belirli öğretim programında yüz yüze eğitimin devam ettirilebileceği belirtildi. 

Yazıda, 8'inci sınıf ve 12'nci sınıf öğrencileri için takviye kursları ile destekleme kurslarının açık olduğuna ve yüz yüze eğitim uygulandığı için söz konusu kurslara gidenlerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, özel öğrenci yurt ve pansiyonların yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine dikkat edilerek açılacağı ifade edildi. 

Söz konusu kurallara riayet etmeyen kurumlara gereken yaptırımların uygulanacağı belirtilen açıklamada, kurum açma izni veya çalışma ruhsatına sahip olmadan eğitim hizmeti veren kişi ve yerlerin, brüt asgari ücretin 20 katı kadar para cezasına çarptırılacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)