Özel okulda maaş krizi! Derse girmediler

Ankara'da özel bir okulda görev yapan öğretmenler, 3 aydır maaşlarını alamamaları nedeniyle bu sabah derse girmemeye karar verdi.  Yaşanan olayın ardından okula gelerek çocukları ile eve geri dönen veliler, yaşananlara tepki gösterdi.

EĞİTİM 04.12.2019, 15:12
Özel okulda maaş krizi! Derse girmediler

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde bulunan özel bir okulda çalışan öğretmenlerin tamamı, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek sabah saatlerinde derse girmedi. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim alan yüzlerce öğrenci, öğretmenlerinin ders girmemeleri nedeniyle şaşkınlığa uğradı. 

Öğrenciler, durumu ailelerine iletti. Bunun üzerine birçok veli, okula gelerek yaşananlara tepki gösterdi ve çocuklarını alarak okuldan ayrıldı.

"Öğretmenlerin bu duruma sokulması çok üzücü"

Velilerden Funda Aktan, ödemeleri yaptıklarını belirterek, "Karşılığında çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Şu anda bize hiçbir açıklama yapılmadan, dersler yapılmıyor." ifadelerini kullandı. 

Bir diğer veli Özlem Gündüz, "Taksitlerimizi ödediğimiz halde öğretmenlerin bu duruma sokulması çok üzücü." şeklinde konuştu. Öğrenciler ise öğretmenleri için üzüldüklerini bildirdi. 

"Maaşlarımızı bölük pörçük aldık"

Okulun İngilizce öğretmeni Aslı Genç Yanar, bugüne kadar canla başla çalıştıklarına dikkat çekerek, "Dün itibariyle sabrımız taştı. Yaklaşık üç aydır maaşımızı alamıyoruz. Ondan öncesinde de bölük pörçük aldık maaşlarımızı." dedi.

Öğretmen Yanar, yetkililere seslenerek yaşanan duruma çözüm bulunmaması durumunda öğrencilerin de mağdur olacağını söyledi. Yönetim tarafından yapılan bilgilendirmeyle özel okulun satış sürecinde olduğunu ve kısa sürede sorunun çözüleceğini öğrendiğini kaydeden Yanar, "Ne olduğuyla ilgili hiçbir şey anlamadık." açıklamasında bulundu.

Diğer yandan, okul yönetiminden konuya ilişkin açıklama gelmedi. 

Yorumlar (6)
Atakan 4 yıl önce
Okulun adını neden gizliyorsunuz açıklayın belki utanır,, gizleyerek bu terbiyesizliğe ortak olujuyor
Cem kaplan 4 yıl önce
Haber yapiyonuz okulun adi yok bu neyin haberi ozaman neyi ogrenmis oluyuz anlamı nerde
Cem kaplan 4 yıl önce
Okulun adi yok nasil bi habercilik bu ne anladik bu isten
Cem kaplan 4 yıl önce
Habere konuolan okulun adiyok neyin haberi bu ne anladık buhaberden
Hezarfen 4 yıl önce
Doğa Koleji
Süleyman 4 yıl önce
Okulun adı mı? Yıllara gelirinin önemli bir kısmını billboardlara devasa reklamlar vererek adını duyuran, bu sayede kamuyoyunda tanınan bir okul olup müşteriyi kendine çeken bir okul bu. Doğa koleji olabilir mi acaba?