Okullar tatil edilecek mi? Bakan Özer yanıtladı

Havaların soğuması ve tedbirlerin gevşetilmesiyle beraber artan Kovid-19 vakaları, "okullar tatil edilecek mi?" sorusunu gündeme getirdi. Bir televizyon programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, merak edilen sorunun cevabını verdi.

EĞİTİM 13.12.2022, 13:43 13.12.2022, 17:47 Hakan Öksüz
Okullar tatil edilecek mi? Bakan Özer yanıtladı

Kış aylarıyla birlikte soğuklar da geldi, yurdun doğu bölgelerinde kar yağışları etkili olmaya başladı. Soğuklar nedeniyle kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artması, grip ve soğuk algınlığı vakalarında artışa yol açtı. Pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi sebebiyle azalan maske kullanımı, Kovid-19 vakalarını artırdı. Koronavirüs ile soğuk algınlığının benzer belirtilerle ortaya çıkması ise yeni endişelere yol açtı.

"Yüz yüze eğitime ara verilecek" iddiası

Anne ve babalar, okullardan yayılabilecek koronavirüs ile ilgili yetkililerden açıklama bekliyor. Çocukların birbirine koronavirüs bulaştırması endişesini taşıyan veliler, yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceğini merak ediyor. "Okullar tatil olacak mı?" sorusunun cevabı aranıyor. 

"Şimdilik risk yok, tatil edilmeyecek"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son günlerde öğrenciler ve veliler tarafından cevabı merak edilen soruya ilişkin açıklamada bulundu. Bir televizyon programının canlı yayınına katılan Özer, şimdilik salgına ilişkin herhangi bir riskin bulunmadığını ve okulların tatil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Yorumlar (0)