Nöbetçi öğretmene Covid-19 görevi!

Okullarda yüz yüze eğitim kararı alındıktan sonra nöbetçi öğretmenlere koronavirüs tedbirleri ile ilgili yeni görevler verildi.

EĞİTİM 26.08.2020, 09:15
Nöbetçi öğretmene Covid-19 görevi!

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle Mart ayında uzaktan eğitime geçen eğitim kurumlarında öğretmenler Pazartesi gününden itibaren mesaiye başladı. Mesleki gelişim programları ile ilk mesailerine başlayan öğretmenlere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" verilirken, salgın gölgesinde eğitim sisteminin nasıl yürütüleceği de anlatıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan kılavuzda, öğretmen ve öğrencilerin uyması gereken kurallar yer alıyor.

Kılavuzda en çok dikkat çeken madde ise nöbetçi öğretmenlerin koronavirüs görevleri.

Okul yöneticileri, nöbetçi öğretmenler ve güvenlik görevlileri öncelikli olmak üzere tüm öğretmenler okullardaki sağlık koşullarının korunmasında görev yapacak.

Nöbetçi öğretmenler ve güvenlik görevlileri, zorunlu hâller dışında velileri okul bahçesine almayacak.

Velilerin çocuklarını bırakırken ve alırken, başka veli ve öğrencilerle sosyal mesafeyi koruyabilmeleri için okul girişine belirleyici işaretler konulacak ve nöbetçi öğretmenler konulan bu belirleyici işaretlerin uygunluğunu, velilerin işaretlere uyup uymadığını kontrol edecek, gerektiğinde uyarıda bulunacak.

Öğrencilerin okula ve sınıflara sosyal mesafe kurallarına uygun olarak giriş çıkmaları da nöbetçi öğretmenlerin sorumluluğunda olacak.

Ders araları ve okul çıkışlarında öğrencilerin sosyal mesafe kurallarına uymalarını; kapı, koridor ve diğer alanlarda yığılmaların önüne geçilmesini önlemek sorumluluğu da nöbetçi öğretmende.

Nöbetçi öğretmenler ayrıca öğrencilerin, okul bahçesinde sosyal mesafeye uygun şekilde çizilen yer işaretlerine uyup uymadığını da kontrol edecek.

Yorumlar (0)