Yeni Zelanda'da Müslümanları katleden teröriste teşekkür etti!

Afgan mülteci, Yeni Zelanda'da bulunan camide 51 Müslümanı katleden Brenton Tarrant'a teşekkür etti. Söz konusu mülteci, insanların önceden kendisine dalga geçmek için "terörist" dediğini, fakat artık Brenton Tarrant'ın terörist olarak anıldığını söyledi.

DÜNYA 26.08.2020, 09:16 26.08.2020, 09:24
Yeni Zelanda'da Müslümanları katleden teröriste teşekkür etti!

Brenton Tarrant isimli terörist, Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında bulunan bir camide geçen sene 51 Müslümanı hiç acımadan katletti.

Karar duruşmasından önce söz konusu terörist, katliam sırasında yaşamını yitiren kişilerin yakınları ile yüzleşmeye başladı. Brenton Tarrant'ın, 60 civarında kişinin açıklamalarını dinleyeceği öğrenildi.

Katliamda yaşamını yitiren kişilerin yakınlarından bazıları, dünyanın farklı noktalarından Yeni Zelanda'ya gelerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 14 gün boyunca karantinada kaldı. 

51 Müslümanı gözünü kırpmadan katleden Brenton Tarrant'ın kendisinin de bir konuşma yapacağı, ardından hakkında verilen kararın duyurulacağı ifade edildi. 29 yaşındaki teröristin, Yeni Zelanda tarihindeki en ağır cezayı alacağı tahmin ediliyor. 

Söz konusu cami katliamından yaralı olarak kurtulan Afgan mülteci de Brenton Tarrant ile yüzleşti.

Söz konusu teröristin pişman olmadığını ve utanmadığını fark ettiğini aktaran Afgan mülteci, bu sebeple yaşadığı acılardan bahsedeceği konuşmayı yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. Afgan mülteci, Brenton Tarrant'a teşekkür etti. 

İnsanların dalga geçmek için kendisine "terörist" dediklerin fakat artık Brenton Tarrant'ın terörist olarak anıldığını belirten Afgan mülteci, söz konusu saldırıyla birlikte "Müslümanların terörist olmadıklarının" ispatlandığını ifade etti. 

Yeni Zelanda'da yaşayanlara seslenen Afgan mülteci, teröristin ten renginin, ırkının veya dininin olmadığını, herkesin terörist olabileceğini kaydetti.

Afgan mülteci, Müslümanların terörist olmadıklarına dikkat çekerek, artık daha güçlü hissettiğini söyledi. 

Cami katliamından sonra Yeni Zelanda'dan ayrılmayı düşündüğünü ancak Brenton Tarrant sayesinde söz konusu ülkede son nefesini verene kadar yaşamaya karar verdiğini belirten Afgan mülteci, asla buradan ayrılmayacağını ifade etti.

Afgan mülteci, bu olay sonucunda kazananın Müslümanlar olduğunu, Brenton Tarrant'ın ise kaybettiğini ekledi. 

Yorumlar (0)