Milli Eğitim Bakanı Özer'den ücretsiz yemek açıklaması

Halihazırda yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrenciye ücretsiz yemek hizmetinin sunulduğunu kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Gelecek yıl bunu 2,5 milyona çıkartmayı planlıyoruz." dedi. İşte Bakan Özer'in açıklamaları...

EĞİTİM 02.12.2022, 19:11 03.12.2022, 01:38 Hakan Öksüz
Milli Eğitim Bakanı Özer'den ücretsiz yemek açıklaması

İstanbul Ümraniye'de bulunan Dr. Sabri Orman Ortaokulu ve Can Gür İlkokulu'nun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim alanında yapılan çalışmalardan bahsetti. 2002 yılından bu yana ciddi bir eğitim seferberliği yapıldığını kaydeden Özer, bu dönemde derslik sayısının 300 binden 857 bine çıkarıldığını belirtti.

"19 milyon öğrencimiz var"

Türkiye'deki öğrenci sayısının yaklaşık 19 milyon olduğunu hatırlatan Bakan Özer, "Bu sayı, birçok ülkenin nüfusundan fazla. Ülkemizdeki okullaşma oranları, bütün kademelerde yüzde 95'i aşmış durumda. Bu, Cumhuriyet tarihinin rekorudur. Bu atılımı gerçekleştirirken sadece okul binaları inşa etmedik. Hayata geçirilen birçok sosyal politika, bu okullaşma oranında doğrudan veya dolaylı yoldan etkili oldu." dedi.

"1 milyon 800 bin öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor"

2023 yılında yapılacaklardan bahseden Özer, "Son 19 yıl boyunca ücretsiz yemek ve burs pansiyonların yanı sıra ücretsiz taşımalı eğitim hizmetini sunduk. Birkaç aydır yoğun şekilde spekülasyon yapılsa da Milli Eğitim Bakanlığı olarak yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrencimize ücretsiz yemek veriyoruz. 2023'te bunu 2,5 milyona çıkartmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Millete hizmet vermek için çırpınıyormuş gibi görünen bazı kişilerin bulunduğunu kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,"Altını biraz eşeleyince bu kişilerin aslında başörtüsü yasakçısı olduğunu görüyorsunuz. Gölge etmeyin, başka ihsan istemez. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte her engeli aşarız." diye konuştu.

"Eğitim yatırımlarında öncelik İstanbul'da"

İstanbul'un eğitim yatırımlarında öncelik verilen il olduğunu belirten Bakan Özer, "İstanbul'a yapılan eğitim yatırımları 20 milyar lira civarında. Bütün okullara gerekli bütçeyi sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın aktardığı Türkiye vizyonuna sahip gençleri yetiştirmek için eğitim sistemimiz daha da gelişecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)