MEB: Matematik seferberliği başlıyor!

Bakanlık, matematik dersinin öğrenimini kolaylaştırmak ve küçük yaştan itibaren matematik dersinin sevilmesini sağlamak için harekete geçti.

EĞİTİM 02.03.2022, 13:17 03.03.2022, 09:18
MEB: Matematik seferberliği başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TÜBİTAK ve üniversiteler ortaklığında, matematik dersinin öğrenimini kolaylaştıracak, öğrencilerin bu dersi çocuk yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak ve matematik dersinin öğrenimini günlük yaşama uygulayabilecekleri yeni bir proje için çalışmalara başladı.

MEB, Türkçe, matematik ve yabancı dil derslerinde kalıcı ve etkili öğrenmeyi desteklemek için birçok yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu çalışmalar kapsamda müfredatta yer alan uzun ders saatleri verilmesine karşın öğrencilere yabancı dilde okuma, yazma, anlama ve dinleme olmak üzere 4 temel etkinliğin kazandırılması konusunda eksikliklerin ortadan kaldırılarak yeni öğretim tekniklerinin geliştirilmesi ve bu derslere yeni dinamikler kazandırılması için harekete geçildi.

Aynı şekilde Türkçenin öğretimi ve okuma kültürünün geliştirilmesi için de yeni çalışmalar başlatıldı. Meb, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi'ni gerçekleştirirken, devamında kütüphanelerde yürütülmesi planlanan etkinlikler ile öğrencilere okuma alışkanlığının edindirilmesi ve kelime dağarcıklarının arttırılması konusunda da projelerini tamamladı.

Bakan Özer: "Öğrencilere matematiği sevdirmeyi hedefliyoruz"

Bakanlık, Türkçe ve yabancı dil derslerinin yanında matematik dersini de daha keyifli hale getirecek ve etkili öğrenmeyi kolaylaştıracak önemli bir proje hazırlığında sona yaklaştı.

MEB, TÜBİTAK ve üniversiteler ortaklığında yürütülmesi planlanan projede matematiğin soyut bir ders olmaktan çıkarılması ve günlük yaşam becerilerine uyarlanması, dersin kalıcı ve severek öğrenilmenin sağlanması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamalarda, şunları söyledi;

"Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. Bu yeni yaklaşım ile öğrencilerimizin matematiği severek, keyifle öğrenmelerini ve hayata uyarlamalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz, hazırladıkları projelerini geliştirecek, alacakları geri bildirimlerle projeyi devamlı geliştirecek ve böylece de sürekli bir öğrenme gerçekleşecek. Bizim matematik dersindeki yeni yaklaşımımız, öğrencileri soyut bilgiden kurtarıp edindikleri o bilgileri günlük yaşamdaki pratik şeylere dönüştürerek etkili öğrenmelerini sağlamak. 21. yüzyıl becerileri denildiğinde de kastedilen budur. Şöyle ki bilgi havuzunda boğulmadan öğrencilerimize bilgi okuryazarlığını öğreterek onların daha çok üretmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Matematik, sadece yetenekli öğrencilerin başarabileceği zor bir ders olmaktan çıksın, bütün öğrencilerin keyifle ve kolaylıkla günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri bir ders olsun istiyoruz."

Bakan Mahmut Özer, matematik seferberliği çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamalarında TÜBİTAK ve üniversitelerle ortak projeler yürüteceklerini işaret ederek, TÜBİTAK ile yaptıkları iş birliği protokolünde son bölüme geldiklerini, UNICEF’le de yeni bir çalışma için proje başlattıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (1)
Jimin 2 yıl önce
Umarım