MEB'den müjde: Çocuklara yeni platform oluşturuldu

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni platformunu erişime açtı. Buna göre, okul öncesi dönemden itibaren çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla öykü türünde materyaller geliştirilerek öğrencilere sunuldu.

EĞİTİM 20.03.2024, 12:39 Şeyda Gül
MEB'den müjde: Çocuklara yeni platform oluşturuldu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, çocuklara erken çocukluk döneminden itibaren okuma alışkanlığı kazandırmak için çalışıldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra çocukların kelime hazinesini artırmak, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmek için yeni bir platform oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, "365 Gün Öykü" platformunun erişime açıldığı bilgisine yer verildi.

Platformda 53 resimli okul öncesi öykü kitabı bulunuyor

Platformda, öğretmenler tarafından yazım, çizim ve tasarım çalışmalarının yapıldığı 53 resimli okul öncesi öykü kitabı bulunuyor. Bu içeriklere ulaşmak isteyen veliler, "365gunoyku.meb.gov.tr" adresinden ulaşım sağlayabiliyor.

Duyarlılığın geliştirilmesi amaçlanıyor.

Açıklamada, sözcüksüz resimli kitaplar, tekerleme, şiir, öykü, bilmece-bulmaca, kavram ve gezi türlerinin de bulunduğu kitaplarda, çevre okuryazarlığı ve iklim değişikliği gibi konulara da yer verileceği belirtildi. Bu platformla birlikte küresel sorunlara ilişkin duyarlılığın geliştirilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar (0)