Kırgızistan'da bir evde Özbekistan'a uzanan gizli bir tünel bulundu

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi’nden yapılan açıklamada, Özbekistan sınırındaki bir köy sakininin evinde yasa dışı göç ve yük taşımacılığı için kullanılan gizli bir tünel bulunduğu ifade edildi.

DÜNYA 20.03.2024, 13:11 Şeyda Gül
Kırgızistan'da bir evde Özbekistan'a uzanan gizli bir tünel bulundu

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, Kırgızistan - Özbekistan sınırında yasa dışı göç ve yük taşımacılığını tespit etmeye yönelik operasyon yapıldığını açıkladı. Operasyon neticesinde Kırgızistan’ın Calal-Abad bölgesine bağlı Suzak ilçesinde bulunan Bek-Abad köyündeki bir evde incelemeler yapıldığı belirtildi.

Ev sahibi gözaltına alındı

İncelemeler sonucunda iki ülkeyi birbirine bağlayan gizli bir tünel bulunduğu kaydedilen açıklamada, tünelin derinliğinin 15 metre, uzunluğunun ise 130 metre olduğu açıklandı. Tünelin Kırgızistan devlet sınırına kadar olan bölümü 50 metre, yüksekliği ise 1 metre 70 santimetre olarak tespit edildiği vurgulanan açıklamada, “Yasa dışı göç ve yük taşımacılığı kanalını organize eden 38 yaşındaki E.A. isimli ev sahibi gözaltına alındı” ifadelerine yer verildi.

Çalışmalar sürüyor

Açıklamada, olayla bağlantılı ve söz konusu tüneli kullanarak sınırdan yasa dışı geçiş yapan şahısların yanı sıra yasa dışı şekilde geçirilen malların tespit edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bilgisine yer verildi.

Ortak sınırı paylaşıyor

Kırgızistan’ın güneyindeki Calal-Abad, Oş ve Batken bölgeleri Özbekistan ile ortak sınırı paylaşıyor. İki ülke köylerinin birbirine çok yakın olduğu bilinirken, sınır hatlarında sıkça gizli tüneller tespit ediliyor.

Yorumlar (0)