MEB açıkladı: Sözleşmeli öğretmen eşlerin yer değiştirme başvuruları pazartesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, her ikisi de sözleşmeli öğretmen olarak çalışan eşlerin aile birliğine bağlı iller arası yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

EĞİTİM 18.08.2023, 17:05
MEB açıkladı: Sözleşmeli öğretmen eşlerin yer değiştirme başvuruları pazartesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımladığı açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı olan resmi eğitim kurumlarında çalışan sözleşmeli öğretmenler ile 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan her ikisi de 30 Eylül 2023 itibari ile 3 senelik çalışma süresini dolduran ve farklı illerde görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacı ile iller arası yer değiştirme işlemleri pazartesi günü başlıyor.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öğretmenler, 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılan duyuru ekinde yer alan dilekçeyi eksiksiz bir şekilde doldurarak yer değişikliği başvurusunda bulunabilirler. Başvuru tarihlerinin öğretmenlerin yaz tatili dönemi içinde olması nedeniyle dilekçeler istenilen il milli eğitim müdürlüğüne teslim edilebilecek. Belirlenen şartlara uygun olan öğretmenlerin atamaları gerçekleştirilerek kendilerine kısa mesaj yolu ile bilgi verilecektir."

Yorumlar (0)