Liselerde boş kontenjanlar açıklandı!

LGS dâhilindeki yerleştirme sonuçlarına göre, liselerin boş kontenjanları ve taban puanları yayımlandı.

EĞİTİM 22.07.2019, 17:30 22.07.2019, 17:34
Liselerde boş kontenjanlar açıklandı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dâhilindeki birinci yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden yayımlandı.

LGS dâhilindeki yerleştirme sonuçlarına göre, liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" üzerinden duyuruldu.

Liseye başlayacak öğrenciler, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

Yerleştirme süreci, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için devam edecek.

Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos günü duyurulacak.

5-8 Ağustos tarihlerinde yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta açıklanmasıyla birlikte merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci sona erecek.

Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül günü yerleştirme süreci tamamlanacak. 

Yorumlar (0)