LGS ikinci nakil sonuçları açıklandı: Öğrencilerin yüzde 98'i istedikleri okullarda

LGS çerçevesinde yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları MEB tarafından açıklanırken, tercihlerini gerçekleştiren öğrencilerin yüzde 98'i istedikleri liseye yerleştirildiği belirtildi.

EĞİTİM 09.08.2021, 09:53 09.08.2021, 09:56
LGS ikinci nakil sonuçları açıklandı: Öğrencilerin yüzde 98'i istedikleri okullarda

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını duyurdu.

"Öğrencilerin yüzde 98'i istedikleri okullarda"

26 Temmuz’da birinci yerleştirme sonuçlarında tercihlerini gerçekleştiren öğrencilerin yüzde 93’ünün istedikleri liselere yerleştiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, söz konusu, bu oranın, birinci nakil sonunda yüzde 96'ya ulaştığını aktardı.

2-6 Ağustos arasında ikinci nakil tercihlerinin alındığını kaydeden Özer, "LGS çerçevesinde, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını duyurduk. Buna göre, öğrencilerimizin yüzde 98’i istedikleri bir liseye yerleşti. Velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun." açıklamasını yaptı.

“Herkes yerleştirilecek”

Bu sonuçların açıklanmasıyla beraber ana yerleştirme sürecinin tamamlandığını aktaran Bakan Özer, iki nakil sonucunda da herhangi bir liseye giremeyen öğrencilerin, nakil ve yerleştirme komisyonları yoluyla yerleştirileceğini açıkladı.

Özer, söz konusu öğrencilerin başvurularının, 9-13 Ağustos arasında komisyonlar tarafından alınacağını ve 20 Ağustos'ta bu sürecin tamamlanacağını ifade ederken, "20 Ağustos günü itibarıyla bütün çocuklarımız liselere yerleşecekler. Velilerimiz ve öğrencilerimiz rahat olsun." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)