Gururumuz, milli sporcularımız madalyalarla yurda döndü

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda tarihi bir başarı elde ederek ülkemize 13 madalya kazandıran sporcularımızdan son kafile de dün yurda döndü.

SPOR 09.08.2021, 10:12
Gururumuz, milli sporcularımız madalyalarla yurda döndü

Japonya Tokyo’da düzenlenmiş olan 2020 Yaz Olimpiyatları sona erdi.

Tokyo Olimpiyatları, şimdiye dek en fazla madalyayı aldığımız olimpiyatlar olarak tarihe geçti.

Milli sporcularımız 2 gümüş, 2 altın ve 9 bronz madalya elde etti.

Yurda döndüler

Milli sporcularımız müsabakalar sonrası ülkeye döndü.

Tokyo’dan dönen milli sporcularımız İstanbul Havalimanı’nda Türk bayraklarıyla karşılandı.

“Madalyanın rengini altına çevirmeyi hedefliyorum”

Milli boksör Busenaz Çakıroğlu, gümüş madalyayı ülkemize getirdi. Çakıroğlu, “Büyük bir başarı yakaladık. Kazanılmayan madalya sayısını kazandık. 2004 Paris için de büyük bir umut ışığı ortaya çıktı. Kendi branşımız için büyük bir başarı yakaladık. Bizim ardımızdan gelecek kardeşlerimizin de yolunu açtık. 2024 Paris için bence çok büyük bir umut ışığı oldu. Artık hedefim madalyanın rengini altına çevirmek.

Tüm ekibimizle federasyon yetkililerimizle Tokyo’da her gün birlikteydik. Her zaman bizleri desteklediler. Bu bizler için büyük bir önem taşıyor. Medyada bizi her zaman ön plana çıkardı. Sizlerin sayesinde daha fazla deste gördük. Çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“Arkadan gelen arkadaşlarımız başarılarımıza başarı katacak”

Milli güreşçimiz, ülkemize bronz madalya getiren Yasemin Adar ise oldukça gurur dolu olduğunu söyleyerek, “Türk kadın güreş tarihinde ilk defa bir madalya elde ettim. Oldukça gururluyum. Olimpiyatlar benim için çok başkaydı. İlkleri yaşatan bir kadın olduğumdan. Ben eminim ki arkamızdan gelen arkadaşlarımız bu başarılarımıza başarı ekleyecektir. Her zaman bizler amacımızın madalya olduğunu ifade etmiştik. Altın madalya da olabilirdi bu. Bu olimpiyatlar tarihe geçecek. İlklerin olimpiyatı oldu. Emeği bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Çok başarılı bir olimpiyattı”

Milli güreşçimiz Taha Akgül ise bronz madalya elde etmesi sonrası teşekkürlerini sunarak, “Bütün Türk Milli Takımı olarak tarihi bir olimpiyat geçirdik. Toplam 13 madalya aldık. Genel olarak çok başarılı bir olimpiyattı. Güreşte 3 bronz madalya aldık, üç tanesi de ağır sıklette geldi. Hepimiz aslında altın madalyaya adaydık. Öylesine yakındık. Ancak bu sefer bronz kazanabildik. Özellikle ben kendi adıma konuşmak gerekirse talihsiz bir çeyrek final müsabakası yaşadım. İlk kez hayatımda yenildiğim bir müsabakaya yorulmaksızın çıktım. O kadar afalladım yani maçta. Bana bu konsantrasyon bozukluğu yakışmadı. Yenebileceğim bir sporcuydu ancak yenildim. O da daha sonra olimpiyat şampiyonluğu elde etti. Ama ikincilik madalyamı aldım. Vermiş olduğumuz emeklerin karşılığı da bir nebze gelmiş oldu. Kolay bir süreç değil. 5 yıldır buraya hazırlanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Ali Sofuoğlu: “Altın madalya almayı isterdik ancak olmadı”

Ali Sofuoğlu, 2020 Tokyo’da karatede bronz madalyayı ülkemize getirdi. Sofuoğlu, “Burada bugün bizleri böyle karşıladığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. İlk kez yarışan karate branşında 4 madalya elde ettik. Madalya alanlardan birisi oldum ben de. Oldukça mutluyum, takım olarak da mutluyuz. İyi bir madalya sayısı 4 madalya. Altın madalyayı da almak isterdik fakat olmadı. Nasibimizde yokmuş. Bundan sonra inşallah ülkemizi daha da iyi yerlerde temsil edebiliriz. Karatenin 2024 ve 2028 olimpiyatlarında olmasına ilişkin yeni gündemler meydana geliyor. Ülkemizi temsil etmek için orada da hazır bulunuruz.” ifadelerini kullandı.

Uğur Aktaş: “Halkımızı gururlandırabildiysek ne mutlu bize”

Tokyo’da karate kumite +75 kiloda bronz madalyayı ülkemize getiren Uğur Aktaş, olimpiyatlarda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Karate branşında bizler ilk kez olimpiyatlarda bulunuyorduk. Bu durum da bizleri heyecanlandırmıştı. Son olacak belki bilmiyorduk. Bu yüzden ne yapabiliyorsak en iyi performansımızı sergilemeye çalıştık. Giderken tabi hedefim altın madalyaydı. Yarı finalde elde ettiğim 2-2 eşitlik sonrası ilk puanı rakibin alması sebebiyle elendim. Ülkemize çok şükür madalyalar kazandırdık. Bir nebze olsun insanlarımızı, halkımızı gururlandırabildiysek bizlere ne mutlu. Umuyoruz ki bu başarılarla ve istikrarla bol bol madalyalar ülkemize getirebiliriz. Bizleri destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Eray Şamdan: “Altın madalya hedefliyorduk ama buna da şükür”

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türk spor tarihinin karatedeki ilk olimpiyat madalyasını getiren Eray Şamdan ise, “Çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum öncelikle. Herkese buradaki karşılaşma için teşekkürlerimi sunuyorum. Oldukça uzun ve zorlu bir süreçten geçtik. En iyi şekilde hazırlanmaya çabaladık. Çünkü bu bizler için kariyerimizdeki en önemli maçtı. Orada da elimizden geleni gösterdik ve madalyaya uzanabildik. Altın madalya hedefliyorduk ancak buna da şükür. Oldukça güzel bir sonuçla döndüğümüzü düşünüyorum ve çok mutluyum. Halkımıza, bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Merve Çoban: “Halkımızın dualarını ve desteğini hissettik”

Olimpiyat üçüncüsü Merve Çoban Türk halkının her zaman desteğinin yanlarında olduğunu söyleyerek, “Birincilik hedefliyordum ancak branş olarak altın madalya elde edemedik. Karate ailesi en başarılı branşlardan biri. Bunu biz tekrardan gösterdik. Bu yüzden oldukça gururlu ve mutluyum. Emeği bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Herkesten Allah razı olsun. Halkımızın dualarını ve desteğini hissettik. Orada bu şekilde mücadelemizi verdik. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)