KPSS tercih sonuçları belli oldu

KPSS tercih sonuçları için meraklı bekleyiş sonlandı. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans tercih sonuçları açıklandı.

EĞİTİM 03.01.2023, 16:04 03.01.2023, 16:12
KPSS tercih sonuçları belli oldu

KPSS tercih sonuçları belli oldu. KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans tercihlerinde bulunan adaylar adına ÖSYM tercih sonuçlarını açıkladı. 28 Aralık günü biten tercihlerin sonrasında ÖSYM'nin sonuç sorgulama sitesine giden adaylar, tercih sonuçlarını öğrenebilecek.

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı?

21-28 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS tercihleri ile ilgili beklenen haber geldi. KPSS-2022/2 bazı kamu kuruluş ve kurumlarının pozisyon ve kadrolarına yerleştirme işlemleri sonlandı.

Yerleştirme sonuçlarını görüntülemek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifre bilgilerini girerek ulaşabilecek.

Yerleştirmelerde mülakat ya da sınav yapılmayacak

ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri yapılan adaylar, farklı bir mülakat ya da sınav olmaksızın, belirlenen pozisyon ve kadrolar ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından doğrudan atanacaklardır.

Yerleştirilen ancak atama yapılabilmesi için belirtilen nitelikleri bulunmayan veya gereken belgeleri verilen süre içerisinde yerleştirildikleri kuruluşa veya kuruma götürülmeyen adayların yerleştirilmesi gerçekleştirilemeyecektir.

Yorumlar (0)