İzmir’de başörtülü öğrenci okula alınmadı: MEB'den konuya ilişkin açıklama

İzmir'de başörtülü öğrencinin okula girmesine izin vermeyen ilkokul yöneticisi ve öğretmen, MEB tarafından açığa alındı.

EĞİTİM 06.03.2021, 18:23 07.03.2021, 15:14
İzmir’de başörtülü öğrenci okula alınmadı: MEB'den konuya ilişkin açıklama

İzmir'in Bayraklı ilçesinde meydana gelen olayda bir öğrenci, başörtülü olduğu için okula alınmadı.

Olayın duyulması üzerine MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) harekete geçerek, öğretmen ve okul yöneticisini açığa aldı.

MEB'den açıklama

MEB tarafından olaya ilişkin olarak gerçekleştirilen açıklamada, "Bahse konu olan öğretmen ve okul yöneticisi açığa alınmıştır. Öğrencimizin eğitim-öğrenim hakkından mahrum bırakılması durumuna neden olan ve pedagojik yönden asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar barındıran iddialara yönelik başlatılan soruşturma/inceleme süreçleri titizlikle devam etmektedir." denildi.

Anne konuştu

Olay üzerine sosyal medya mecralarında paylaşımda bulunan anne, kızının yaşadığı anları, şu sözlerle anlattı:

"Evladım salgın dönemi sebebi ile evdeydi ve kendi isteği ile başörtüsü takmak istedi. Ben de müsaade ettim ve normal karşıladım. Okullar açılmadan evvel bizzat sınıf öğretmeni ile görüşme gerçekleştirdim. 'Evladım kapandı, bilginiz olsun. Onun üstüne gitmeyin. Anlayışlı olun lütfen.' dedim. Öğretmen bana, ‘Yönetimle bir görüşeyim.’ dedi."

“Her gördüğünde ikazda bulunmuş”

Yüz yüze eğitim-öğretimin başlaması üzerine evladının okula gittiğini dile getiren anne, “4/C sınıfında bulunan Ercan Bey, evladımı görünce, başını niye kapattığı hususunda sual soruyor. ‘Zorla mı kapandın? Ailen mi kapattırdı? Aç şunu.' diyor. Kızımı her gördüğünde eli ile işaret etmiş, başındakini çıkarmasını istemiş. Benim evladım kendi isteği ile kapandı ve başını açmak istemiyor.” şeklinde konuştu.

“Kötü emsal oluyor”

Anne, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Dün evladımı zorladıkları için başını açmış. Evladımı okuldan almaya gittiğimde çok üzgündü, başını düzeltmeye uğraşıyordu. Sınıf öğretmeni beni aradı. 'Lütfen evladımın üstüne gitmeyin, tamamen kendi isteği ile başörtüsü taktı.' dedim. Kısa bir süre sonra müdür yardımcısı tarafından arandım. 'Çocuğunuz kötü örnek oluyor.' dedi. 'Bu duruma müsaade edersek, diğer öğrenciler de kapanacak.'. dedi. Bunda kötü örnek olacak bir şey olmadığını belirttim."

“Okuldan alın”

“Bu kez de, 'Kızınızı okuldan alın, biz onu böyle kabul edemeyiz.' dediler.”

“Evladımı güvenliğe bırakmışlar”

"Kısa bir süre sonra güvenlikçi kadın beni aradı. 'Kızınız burada, gelip alın lütfen.' dedi. O esnada babam geldi. Kendisini okula gönderdim. Evladımı güvenliğe bırakmışlar, 'Bu şekilde okula girmesi yasak.' demişler. Bunu da okul yöneticisi tembihlemiş."

Yorumlar (0)