İstanbul'da okul servis fiyatları açıklandı: Fiyatlara yüzde 15 zam

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, İstanbul'daki okul servis ücretlerine yapılan zam oranın yüzde 15 olduğunu ve İstanbul’da en ucuz servis fiyatının 421 TL olacağını açıkladı. 

EĞİTİM 20.08.2021, 15:35 22.08.2021, 09:11
İstanbul'da okul servis fiyatları açıklandı: Fiyatlara yüzde 15 zam

İSAROD Başkanı Öztürk, okul servis fiyatlarına İstanbul'da yüzde 15 oranında zam yapıldığını ifade ederek sürece ilişkin bilgi aktardı.

“Servisçiler, Kovid-19 mağduru”

Hamza Öztürk, salgın döneminde servislerin, en çok mağdur olan sektörlerin başında geldiğini aktararak, 20 aydır çalışmaya hazır bir şekilde beklediklerini aktardı.

Bu sene yüz yüze eğitime kesintisiz bir şekilde geçilmesini ve normale dönmeyi beklediklerini ifade eden Öztürk, "Okullarla sözleşmelerimiz var. Bu yüzden bırakıp gidemiyoruz. Hizmet isteniyor ama yeterli öğrenci yok, 3-5 öğrenciyle çalıştığımız dönemler oldu. Alınan ücretle beklenen hizmet arasında büyük uçurumlar bulunduğu için hizmet kalitesi de bu oranda düşebiliyor. İnşallah bu yıl bunları yaşamayız." açıklamasını yaptı.

Servislere yüzde 15 zam

İstanbul'daki okul servisi ücretlerine ilişkin düzenlemelerle ilgili bilgi aktararak, şehirdeki okul servisi ücretlerinin geçen seneki fiyatların üzerine yüzde 15 zam yapılarak uygulamaya konduğunu belirten  Öztürk, şunları aktardı:

"Allah kısmet ederse yüz yüze eğitim bu yıl başlarsa uygulayacağımız fiyatlar 0-1 km arası 312 TL, 0-3 km arası 348 TL, 3-5 km arası 370 TL olacak. En uzun mesafe, fazla öğrenci bulunmasa da 23-25 km arasındaki öğrenciler 748 TL’ye taşınacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul seviyesindeki öğrencilere artı olarak yüzde 35 gibi bir oranda hostes bedeli yansıyacak. Bununla beraber uygulanan zamdan asla memnun değiliz, çünkü bizim giderlerimiz yüzde 40'lara kadar arttı."

Hamza Öztürk, bu şekilde hostes ücretiyle birlikte İstanbul'da en ucuz okul servisinin toplam 421 TL olacağını açıkladı.

Yorumlar (0)