Bozkurt’ta çekilen sel suları, araç mezarlığını ortaya çıkardı 

Sel felaketinin izlerinin silinmeye çalışıldığı Kastamonu Bozkurt’ta çekilmeye başlayan sel suları, hurdaya dönen araçları ortaya çıkardı. Bölgede açılan kamp alanı, araç mezarlığına çevrildi. Kullanılamayacak durumdaki araçlar, bu mezarlıkta toplanmaya başladı. 

GÜNDEM 20.08.2021, 15:36 22.08.2021, 09:07
Bozkurt’ta çekilen sel suları, araç mezarlığını ortaya çıkardı 

Kastamonu’da 11 Ağustos tarihinde başlayan ve saatler boyu süren yağış sonrasında başta Bozkurt ilçesi olmak üzere pek çok yerleşim noktası sele teslim olmuştu. Büyük yıkıma, can ve mal kayıplarına sebep olan selde onlarca araç kullanılamayacak hale gelmişti.  



Bölgedeki temizlik çalışmalarının ve sel sularının çekilmesinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Kastamonu’da sel sularının kullanılamaz hale getirdiği araçlar da hızlı şekilde çekilmeye başlandı. Hasarlı olan ye da tamamen kullanılamayacak olan araçlar, hasar tespit çalışması için ayrılan bir kamp alanına getiriliyor. 



Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Abana Kampına getirilen araçlar sayesinde bu bölge, araç mezarlığına dönmüş durumda. Buraya gelen trafik polisleri, model, marka ve plaka tespiti yapıldıktan sonra kaskosu olmayan araçlar için bilirkişi raporu düzenleniyor. Yasal süreç için burada bekletilen araçların işlemleri bittikten sonra isteyenler araçlarını buradan alabiliyor. 



“Bundan sonra tedbirli olacağız” 

Selzedelerden olan Can Tutcan, kayınvalidesinin aracının selde kaybolduğunu belirterek şunları ekliyor: “Gördüğünüz üzere araçların hali perişan. Bunlar, hasarlı tüm araçların yalnızca bir kısmı. Buradaki araçlar kadar da kayıp var. Araçların çoğu İnebolu’dan getiriliyor. İlçede selden zarar gören araçların yüzde 90’ı da kayıp. Bunlar yalnızca yüzde 10’luk kısım. Acımız büyük, kaybımız da çok büyük. Ama inşallah yeni günler için gelecek nesillerimiz için güzel bir ilçe bırakacağız ve bundan sonra daha dikkatli olacağız.” 



“Çalıştığım okul yıkılacak” 

Selzedelerden Tuncay Dıvar: “Buraya akrabamın arabasına bakmaya geldik ama maalesef bulamadık. Belki İnebolu’da olabilir ama bilmiyorum. Belki de araç kayıp. Başımıza böyle bir felaket geldi. Ben, Bozkurt Ortaokulu’nda çalışıyorum. Okulumuz ağır hasarlı olduğundan dolayı yıkılmasına karar verildi.” 







Yorumlar (0)