Hakkari’de evler kara gömüldü, eğitime ara verildi 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ise merkezde kar seviyesi insan boyunu geçti, kırsaldaki evler adeta kara gömüldü. Valilikten aktarılan bilgiye göre taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. 

EĞİTİM 21.12.2021, 10:11
Hakkari’de evler kara gömüldü, eğitime ara verildi 

Hakkari genelindeki yoğun kar yağışı artarak devam ediyor. Merkez ve Yüksekova ilçesinde şiddetini artıran yağış, araçları karla kaplarken kırsaldaki evler de beyazla kaplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bildirilen hava tahmin raporuna göre şehir genelinde yoğun kar yağışı bugün ve yarın da aralıklarla devam edecek. 

Bugün okullar tatil 

Vatandaşlara ve özellikle de öğrencilere zor durumlar yaşatan hava durumu sebebiyle Hakkari Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Yüksekova ilçesine bağlı köy ve yerleşim bölgelerindeki okulların tümüne eğitim öğretime ara verildiğini belirten Valilik, merkezdeki okullardan taşımalı eğitim verenlerin de 21 Aralık Salı günü boyunca tatil edildiğini bildirdi. 

Havalar yumuşuyor 

Ülke genelinde hava durumu, perşembe günü itibarıyla yumuşayacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında kalmaya devam edecek fakat yoğun kar yağışı etkisini kaybedecek. 

Yorumlar (0)