Eğitimde yeni adım! Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere öğrencilerini takip etme imkânı vererek akademik başarılarını çoğaltmak, öğrencilere bireyselleşmiş eğitim ihtiyaçlarını tamamlamak düşüncesiyle Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi’ni (ÖDS) geliştirdi.

EĞİTİM 13.10.2022, 17:45 14.10.2022, 16:44
Eğitimde yeni adım! Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi tanıtıldı

Lise, ortaokul seviyesinde okullar için soru çözümleri, konu anlatımları ve ders kitaplarını içerisinde bulunduran sistemin tanıtılması adına toplantı dün Ankara’da MEB Şura Salonu’nda düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıya katılım sağlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer burada açıklamalarda bulundu.

Öğrenciler internet üzerinden takip edilecek

Yardımcı kaynaklarda bütün kişilere aynı kaynağı yollarken, bu sistemle beraber bireyselleştirilmiş olan eksikleri ve kazanımları ölçme yönteminin ilk kez sistem haline geldiğini aktaran Özer, “Öğretmenlerimiz de ilk defa okulda gerçekleştirilen dersleri, Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)’daki aşamaları yakından takip etme olanağı bulacak. Öte yandan YKS ve LGS sürecinde olan öğrencilerinin derslerini yakından görebilme şansı elde edecekler. Öğretmenlerimiz bundan sonra öğrencilerine internet üzerinden ödevlerdeki eksikleri söyleme, ödev gönderme ve ödev teslim alma fırsatına erişecek. Bu sistemle beraber okullar arasında oluşan başarı farkının düşürülmesi, okullarda verilen eğitimin niteliğinin yükseltilmesi sağlanacak” dedi.

“Sistemden mezunların yararlanmasının önünü açacağız”

ÖDS sisteminin geliştirilmeye devam edeceğini ifade eden Özer, “Bu aslında bir başlangıç diyebiliriz. Devamlı olarak sistem güçlenmeyi sürdürecek yeni eklentiler ile beraber daha çok ileri noktaya ilerleyeceğiz. YKS’ye hazırlık yapan ve lise mezunu olan kişilerinde bu sistemden yararlanmasını istiyoruz. Tüm lise ve ortaokul öğrencilerine açık olacak bu sistemi YKS’ye hazırlık yapan mezunlarımıza da sunacağız. Öğrencilerimizden ve öğretmenlerimiz tarafından yapılacak yeni geri dönüşlerle beraber bu sistemi geliştireceğiz ve devamlı olarak daha iyi bir noktaya ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)