Doğa Koleji'nde eylemler sürüyor

Türkiye genelinde Doğa Kolejleri'ndeki eylem zincirine Bursa da eklendi. Veliler, okuldaki belirsizlik sebebiyle çocuklarının geleceği adına büyük kaygı yaşıyor. Öğretmenlerin maaş alamadığı halde derslere girdiğini ifade eden veliler, bunun uzun sürmeyeceğini düşünüyor.

EĞİTİM 17.12.2019, 09:15
Doğa Koleji'nde eylemler sürüyor

Türkiye’nin dört bir yanında Doğa Kolejleri'nde eylemler yapılıyor. Bazı illerde görev yapan öğretmenler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle derslere girmeme kararı alırken, Bursa Hamitler'deki öğretmenler ise ne kadar dayanabilecekleri belirsiz olmakla birlikte eğitime devam ediyor.

Aylardır maaş alamadıkları halde çocuklarının eğitimden geri kalmamaları için eğitim vermeye devam eden öğretmenlere destek olmak için okulun önünde toplanan veliler, Doğa Koleji yönetimini protesto etti. Öğretmenlerin büyük özveri gösterdiklerini ve daha ne kadar maaş almadan eğitime devam edebileceklerini bilmediklerini söyleyen veliler, 124 kampüste 82 bin öğrenci ve 13 bin 500 personeli ile dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük okul zinciri olan Doğa Koleji’nin çıkmazda olduğunu kaydettiler.

Son 2 yıldır kendini hissettiren ancak 6 aydır iyice gün yüzüne çıkan Doğa Okulları sorununun velileri, öğrencileri, öğretmenleri ve personeli birbirine kenetlediğini belirten Canan Engin şöyle konuştu:
“Bizler okulumuzu, öğretmenlerimizi seviyoruz. Başka bir okula nakil yapmak değil, bu okulda eğitim verilmesini istiyoruz. Aylardır maaş almadan fedakarca çalışan, kendi dertlerini kenara bırakıp bizleri sakinleştiren okul idarecilerinden öğretmenlere, personelinden diğer çalışanlarına kadar herkese minnettarız. Fakat bıçak kemiğe dayanmış durumda. Okulumuz bizler için çok önemli. Çocuklarımız için buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Okulumuzun sorunsuz bir şekilde devam edeceğine dair açıklama yapılmadan da okullarımızı terk etmeyeceğiz.”

“Öğretmenler maaş almadan ne kadar dayanabilir?”

Bir başka öğrenci velisi Özlem Tunçkel ise öğretmenlerin maaşlarının biran önce verilmesini isteyerek, “Öğretmenlerimiz maaşlarını alamadığı hâlde dersleri hiç aksatmadılar. Çocuklarımızdan ve bizlerden güler yüzlerini hiç eksik etmediler. Ancak nereye kadar dayanacaklar? Benim 2 çocuğum burada okuyor. Girecekleri sınavlarda psikolojileri ne olacak bilmiyorum. Hiçbir açıklama yapılmıyor. Çok üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Paramızla rezil olduk”

Öğrenci velisi Sibel Alim de, her gün "açıklama yapılacak" diyerek kandırıldıklarını kaydederek, “Rezilliğin son perdesini görüyoruz. Bizimle dalga geçiyorlar. O gün, bugün diyerek bizi avutuyorlar. Öğretmenlerin maaşlarının verilmemesi başlı başına bir sorun. Paramızla rezil olduk. Artık açıklamayı bekliyoruz. Ama biran önce çözüm bulunmalı.” dedi.

Yorumlar (0)